Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 11. 15.

Ezúttal elmaradt a siker Makón

Augusztus végén és szeptember elején kétszer is nyert Makón az Erzsébeti SMTK, a Hódmezővásárhelyt kupa- és bajnoki mérkőzésen is legyőzte. November második vasárnapján a dobogós helyen álló MFC vendége volt ugyanitt csapatunk, de ezúttal nem szerzett pontot.

A tiszta fehérben játszó erzsébetieknél hiányzott a sérült Slezák Richárd és Markovics Bence, Jeszenszky Ádám pedig az indulás előtt jelentett beteget.

A pálya talaja nem lett jobb az ESMTK legutóbbi látogatása óta, de nem fogható erre mieink halvány teljesítménye. A kezdeti mezőnyjátékot követően egy gyors ellentámadás végén némi szerencsével előnybe kerültek a zöld-sárgában futballozó hazaiak – a labda Nagy Martin lábán megpattanva változtatott irányt. A makóiak intenzívebben játszottak, de igazán csak szabadrúgásokból veszélyeztettek, Gábor Péter azonban rendre jól védte ezeket.

A második félidő elején szintén szabadrúgásból próbálkoztak a piros-fehérek is, Molnár János lövése azonban kevéssel a léc felett zúgott el. Egy óra elteltével egy labdavesztés után már csak Gáborral állt szemben a makóiak 3-asa, és be is passzolta a játékszert a hosszú sarokba. A mérkőzés utolsó szakaszában előbb Lucz Viktor előtt kínálkozott egy kisebb helyzet, majd Molnár J. szabadrúgását tolta szögletre a hazaiak kapusa.

– Gyengén játszottunk, főleg az első félidőben több labdát eladtunk a saját térfelünkön, a párharcok zömét elvesztettük, így összességében megérdemelten nyert a Makó a mély talajú pályán – összegezte a meccsen történteket Turi Zoltán vezetőedző. – Nagy kínlódás volt részünkről ez a mérkőzés, gyorsan el kell felejteni, és koncentrálni a következő feladatra.

Az ESMTK legközelebb november 21-én, vasárnap 13 órakor játszik az Ady Endre úti stadionban, csapatunk a Vác együttesét fogadja.

 

Makó FC–Erzsébeti SMTK 2-0 (1-0)

ESMTK: Gábor – Nagy M., Póti, Túri D., Száhl – Molnár J., Soós B., Kovács B. (Tóbiás, 67.), Szabó L. (Lázár, 76.) – Szilágyi P. (Szűcs L., 90.), Horváth L. (Lucz, 76.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/adok.zsanett