Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 08. 20.

Fájó vereség Borsodban

A játék képe nem ezt mutatta, mégis sima vereséget szenvedett a Tállya KSE vendégeként az Erzsébeti SMTK. A piros-fehéreknek is voltak lehetőségeik, de csak a borsodiak tudtak gólt szerezni.

Már utazás sem volt problémamentes az erzsébetiek számára, ezért a vártnál később érkeztek csak meg Múcsonyba, ahol a Tállya KSE játszotta ezt a hazai mérkőzését. Nehezen nevezhetők NB III-asnak azok a körülmények, amelyek fogadták a piros-fehéreket. A konténerből kialakított öltözőben iszonyatosan meleg volt, ugyanis az ország keleti részében ekkor még tombolt a hőség.

Rosszul kezdte a meccset az ESMTK, sok hibával játszott, és tíz perc elteltével egy nagy védekezési hiba után hátrányba került. A tizenhatos oldalvonalánál cselezgetett az egyik tállyai támadó, Mohácsik Gábor teljesen feleslegesen buktatta, a büntetőt pedig belőtték a hazaiak. Később vezettek néhány veszélyes ellenakciót az erzsébetiek, de a kapuig már nem jutottak el, és a félidő hajrájában egy beadást követően ismét hibáztak a védők, és növelte előnyét a Tállya.

A szünetben újra rettenetes meleg várta az ESMTK-t az „öltözőben”, így szinte felüdülésként hatott a napsütésben futballozni. Előbb Horváth Levente, majd Boda József lépett ki a védők közül, de egyikük sem tudta bevenni a hazaiak kapuját. Turi Zoltán vezetőedző cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de a nagy elszántság nem hozott eredményt, sőt, kevéssel a lefújás előtt egy kontrából harmadszor is gólt értek el a vendéglátók.

– A meccs előtti történések miatt kissé álmosan kezdtünk, utána pedig nem bírtunk a keményen, olykor már a durvaság határát súrolóan játszó hazaiakkal – mondta Turi Zoltán. – A második félidőben kimaradtak a nagy helyzeteink, aztán már szinte mindenki támadott, de erzsébeti gól helyett lett egy újabb tállyai, pedig legalább egy pontot haza szerettünk volna hozni. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy két lelkes szurkolónk elutazott Múcsonyba, és végig biztatták a csapatot, ezúton is szeretném nekik ezt megköszönni.

Az ESMTK legközelebb augusztus 27-án, vasárnap 17.30-kor lép pályára az Ady Endre úton, az ellenfél a Debreceni EAC lesz.

 

Tállya KSE–Erzsébeti SMTK 3-0 (2-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Lázár (Slezák, 46.), Bányai (Schmidt, 71.), Mohácsik (Nicsenko, 80.), Boda – Pölöskei, Horváth L.