Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 10. 12.

Fontos három pontot szerzett az ESMTK

Harmadik hazai győzelmét ünnepelhette az NB III Közép csoportjának október 10-ei fordulójában az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek jó játékkal 2-1-re verték az FC Dabas együttesét, s ezzel megszakították a Pest megyeiek nyolcmeccses veretlenségi sorozatát.

 

Az erzsébeti kispadon hosszú idő után újra helyet kapott a sérüléséből felépült Szilágyi Péter, aki már együtt edz a csapattal, és rövidesen újra tétmérkőzésen is szerepelhet. Hiányzott viszont a Dunaújvárosban kiállított Turi Zoltán, a vezetőedzőt egy mérkőzésre tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága. A dabasiak ellen Nagy Dániel sportigazgató dirigálta a „Lizát”.

A mérkőzés első húsz percében a vendégek kezdeményezek többet, nagy helyzetben szerencsére a kapu mellé lőtt a Dabas támadója. Ezután fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását az ESMTK, és több gólszerzési lehetősége is volt, de a sárga-feketék kapusa mindig a helyén volt. Aztán nem sokkal az első félidő vége előtt Molnár János jobbról érkező beadását Lucz Viktor lőtte a sarok felé, a dabasi portás ismét nagyot védett, ám a kipattanó labdát Horváth Richárd három méterről a hálóba vágta.

A fordulást követően növelhette volna előnyét az erzsébeti gárda, de mindkét nagy helyzet kimaradt. A hazai kapuban Jeszenszky Ádám is jól teljesített. Az utolsó negyedórában aztán felpörögtek az események. Előbb Soós Bence csúszott össze egy dabasi játékossal, az ütközés után le kellett cserélni a jobb lábát fájlaló középpályást. Lucz Viktor próbálkozását hárította az FCD kapusa, a kipattanó labdára ezúttal Horváth Levente érkezett jókor, és megszerezte második gólunkat. A lefújás előtt Nagy Martin buktatta a vendégek egyik csatárát a büntetőterületen, s bár a tizenegyesnél Jeszenszky jó irányba vetődött, nem tudta megakadályozni a szépítést.

– Rendkívül fontos volt, hogy a bosszantó dunaújvárosi vereség után megszerezzük a három pontot – mondta Nagy Dániel. – Nagyot küzdöttek a fiúk, ilyen játékot szeretnénk látni minden hazai mérkőzésen. Ez a siker a csapatmunka eredménye volt.

Az ESMTK legközelebb október 17-én, vasárnap 11 órakor Budapest Honvéd vendége lesz Kispesten.

 

Erzsébeti SMTK–FC Dabas 2-1 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Túri D., Markovics, Tóbiás – Molnár J, Soós B. (Dankó, 80.), Slezák, Horváth R. (Póti, 92.) – Szabó L. (Horváth L., 60.), Lucz

G.: Horváth R. (40.), Horváth L. (82.)

Fotó: https://www.fcdabas.hu