Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 04. 06.

Gyors gól és győzelem Cegléden

Október közepe óta nem fordult elő, hogy egymás után két bajnoki mérkőzést is megnyerjen az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. Az előző fordulóban elért fölényes győzelem után április első vasárnapján, Cegléden is diadalmaskodtak a piros-fehérek.

Aki lekésett a Zsengellér Gyula Sporttelepen a kezdésről, az lemaradt az erzsébetiek első góljáról Cegléden. Alig egy perce tartott a mérkőzés, amikor egy jobb oldali támadásvégén Papp György középre adta a labdát, bent Molnár János érkezett, és 12 méterről a kapus jobb keze mellett lőtte a hálóba. A gyors találatot követően csapkodóvá vált a játék, majd mindkét kapu előtt kialakultak veszélyes helyzetek. Jeszenszky Ádám kétszer is bravúrosan hárította a hazaiak próbálkozásait, az egyik alkalommal a kapufára tolta a labdát. Elöl Horváth Levente ugrott ki, majd a 16-osról a kapu mellé lőtt, Fekete Máté 14 méteres kísérletét pedig a ceglédi kapus védte.

A szünetben kettőt is cserélt Turi Zoltán vezetőedző, és átbeszélte játékosokkal a folytatást. Ennek eredményeként a második félidőben egyértelműen a piros-fehérek akarata érvényesült. A 62. percben növelte előnyét csapatunk: Molnár János jobbról érkező beadásába beleütött a CVSE kapusa, a kipattanót Lucz Viktor három méterről a hálóba lőtte. Továbbra is az ESMTK játszott veszélyesebben, Fekete M. a kapufát találta el, Lucz pedig egy szöglet után fejelt a léc fölé.

– Sokat dolgoztak a fiúk ezért a három pontért, dicséret illeti őket – mondta Turi Zoltán. – A szünet után mutatott játékunkkal teljesen megérdemelten nyertünk.

Az ESMTK legközelebb április 10-én, vasárnap 16 órakor lép pályára az Ady Endre úton, együttesünk a második helyen álló Dunaújvárost fogadja.

 

Ceglédi VSE–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Aranyos, Száhl, Tóbiás – Papp Gy. (Kovács B., 46.), Soós B., Slezák, Molnár J. (Lázár, 89.) – Fekete M., Horváth L. (Lucz, 46.)

G.: Molnár J. (2.), Lucz (62.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/cegledfociofficial