Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 05. 09.

Győzelem Szekszárdon – megvan a bronzérem!

Május első vasárnapján Szekszárdon játszotta az évad utolsó előtti NB III-as mérkőzését az ESMTK. Akárcsak novemberben, ezúttal is Wirth Dániel gólja döntött, és a hétvégi eredményekkel biztossá vált, hogy 2019 után ismét bronzérmesek lettek a piros-fehérek!

 

Fülledt időben, egyenetlen, helyenként sáros talajú pályán csaptak össze a felek. A hazaiak szinte csak a védekezéssel törődtek, sok szabálytalansággal tördelték a játékot, néha pontrúgásokkal próbáltak zavart kelteni az erzsébeti kapu előtt. A mieinknél Wirth Dániel és Kovács Dániel előtt adódott kisebb lehetőség, majd Soós Bence 20-22 méterről, szabadrúgásból célozta meg a jobb felső sarkot, a szekszárdi kapus azonban szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást Ferkel Ádám adta be, Molnár Tamás fejese a bal kapufáról pattant ki.

A második félidőben sem változott a mérkőzés képe. Kovács Dániel 16 méterről küldött lövését ütötte szögletre a hazaiak hálóőre, a középre adott labdát Wirth néhány lépésről a kapus kezébe fejelte. Igyekeztek az erzsébetiek, de rendre hiba csúszott az utolsó passzokba. Aztán a 85. percben Molnár T. a szekszárdi térfél közepéről a védők mögé emelte a labdát, az érkező Wirth Dániel pedig 8 méterről, a kimozduló kapus felett a hálóba fejelt. A hajrában megduplázhatta volna góljai számát az ESMTK 22-ese, de miután egy szép csellel tisztára játszotta magát a 16-oson belül, a bal kapufa mellé lőtt.

– Győzni mentünk Szekszárdra, de arra nem gondoltunk, hogy a hazaiak „betolják a buszt” a kapujuk elé – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Végigtámadtuk a meccset, ám sok hibával futballoztunk, és ebben a rossz talaj is közrejátszott, végül egy jó helyzetfelismerés révén megszereztük a három pontot érő gólt.

Az ESMTK a 2022–23-as bajnokságot május 14-én, vasárnap Szolnokon zárja, csapatunk 17 órakor a Szolnoki MÁV vendégeként a Tiszaligeti Stadionban lép pályára.

 

Szekszárdi UFC–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Molnár T., Márton – Ferkel, Slezák (Molnár J., 74.) – Kovács D. (Boda, 90.), Soós B., Szűcs L. (Sükösd, 46.) – Wirth

G.: Wirth (85.)