Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 08. 02.

Győzelemmel rajtolt futballcsapatunk

A labdarúgó NB III Közép csoportjában július utolsó napján játszották az új bajnokság első fordulóját. Az Erzsébeti SMTK az újonc Bánk-Dalnoki Akadémia együttesét fogadta, és küzdelmes mérkőzésen egygólos győzelmet aratott.

 

Két hónappal az előző idény befejezése után megkezdődött a 2022–23-as harmadosztályú bajnokság. A tavalyi 0-1-es vereséggel megszakadt a szép sorozat – előtte zsinórban ötször rajtolt hazai sikerrel az ESMTK –, ám most ismét három pontnak örülhettek a szezonnyitón az erzsébeti szurkolók.

A Nógrád megyei bajnok, az NB III-ban először szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia látogatott az 1. fordulóban az Ady Endre útra. Igazi idény eleji mérkőzést láthatott a közönség, akadtak szép és bosszantó megoldások egyaránt, mindkét oldalon. A piros-fehérek eljutottak ugyan néhányszor kisebb helyzetig, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. Egy jobbról belőtt szögletet Kovács Botond fejelt kapura, a labda az oldalhálóban landolt. Az első félidő hajrájában aztán egy szép támadás végén megszerezte a vezetést az ESMTK. A 16-osról hozta ki a labdát csapatunk, a bal oldalon Molnár János passzolt Szűcs Leventéhez, ő sarokkal visszatette Molnár Jánoshoz, aki balról betört a vendégek büntetőterületére, és jobbal megcélozta a kaput. A labda a bal kapufáról visszapattant, a jó helyen lévő Soós Bence pedig 8-9 méterről a bal sarokba emelte.

A fordulás után jórészt egymás hibáiból éltek a felek. Az erzsébetiek több ígéretes akciót is vezettek, de nem tudták végleg eldönteni a meccset. A vendégeknek sem sikerült a kapuba találni – egyszer Jeszenszky a bal felső sarok elől ütötte ki a labdát –, így győztesen zárta az évadnyitót az ESMTK. Ami még örömteli: a keresztszalag-szakadás miatti hosszú kihagyás után leülhetett a kispadra Boda József. Bár már a csapattal edz, még várni kell arra, hogy újra meghatározó embere legyen a piros-fehéreknek.

– Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, sok pontatlanság csúszott a játékunkba az ellenfél kapuja előtt – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A lényeg ma a három pont megszerzése volt, és elértük a célunkat, megérdemelten nyertünk.

Az ESMTK legközelebb augusztus 3-án, szerdán 17.30-kor Iváncsán lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Bánk-Dalnoki Akadémia 1-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R, Túri D., Lipcsei, Márton – Kovács B., Slezák – Molnár J. (Kovács D., 64.), Szűcs L., Soós B. (Dankó, 87.) – Wirth (Horváth L., 75)

G.: Soós B. (41.)

 

Fotó: https://nogradifutball.hu