Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 03. 04.

Győzött és élre állt az ESMTK

Alaposan megküzdött a három pontért a tavaszi idény nyitányán az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. Csapatunk végül legyűrte a Sajóbábonyt, és mivel legnagyobb riválisa, a Szolnoki MÁV kikapott, átvette a vezetést a Keleti csoportban.

Három alapember is hiányzott a kezdőcsapatból, Privigyei Ádám és Bányai Róbert sárga lapokat követő eltiltás, Bonica Sebastian pedig kézsérülés miatt nem állhatott Turi Zoltán vezetőedző rendelkezésére.

A mérkőzés Kovács Dániel alig célt tévesztő lövésével kezdődött, de a piros-fehérek nem tudták feltörni a helyenként a durvaság határát súroló módon futballozó Sajóbábony védelmét. A félidő közepén Turi Dániel szöglet utáni fejesét a gólvonalról vágták ki a vendégek.

A szünet után egyre nagyobb fölénybe került az ESMTK, de sok hiba csúszott az utolsó passzokba. A hajrá elején Slezák Richárd lőtt nagy helyzetben a kapusba, majd egy szöglet után lecsorgó labdát Mohácsik Gábor laposan küldött a jobb alsó sarokba. A gól után beszéd és sokadik durva belépő miatt két piros lapot is kaptak a sajóbábonyiak. A hosszabbításban feltette a pontot az i-re a „Liza”, Nagy Richárd lépett ki jó ütemben a védők közül, és a kapus mellett-alatt a hálóba gurított.

– Megérdemelt győzelmet arattunk egy kellemetlen ellenféllel szemben, nagyot küzdöttek a fiúk, és az akarat meghozta gyümölcsét – mondta Turi Zoltán. – Külön öröm, hogy újra tétmeccsen játszhatott a sérüléséből felépült Boda József.

AZ ESMTK legközelebb március 10-én, 14.30-kor Salgótarjánban lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Sajóbábony VSE 2-0 (0-0)

ESMTK: Papp B. – Lázár, Túri D., Markovics, Tóbiás – Bartha R. (Slezák, 59.), Szabó Á., Mohácsik, Soós B. (Boda, 73.) – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 66.)     

G.: Mohácsik (84.), Nagy R. (93.)

 

Fotó:Facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/