Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 08. 03.

Három pont a fővárosi presztízsrangadón

Augusztus első szerdáján egy nagy hagyományokra visszatekintő párharcot vívtak az Ady Endre úton a labdarúgó NB III idei második fordulójában. Az ESMTK a Pénzügyőrt fogadta, amellyel egykor sok izgalmas mérkőzést játszott. Ezúttal végig fölényben futballozott csapatunk, és magabiztosan szerezte meg első győzelmét az évadban.

 

A Cegléd ellen a bokájára rúgást kapott Slezák Richárd hiányzott az erzsébetiek keretéből, míg Szűcs Levente betegség miatt nem kapott benne helyet.

A nézőtéren látszott, hogy nagy múltú budapesti összecsapásra kerül sor az Ady Endre úton, mert a hétközi időpont dacára szép számú közönség gyűlt össze. A piros-fehérek többet birtokolták a labdát, jó néhány veszélyes támadást vezettek, és a pontrúgásaik is gondot okoztak a vendégeknek, akik kivárásra játszottak, a mieink esetleges hibázásában bíztak. Sztaroszta Dávid előtt két óriási gólhelyzet is adódott, de előbb a félidő közepén, miután lefordult a védőjéről, 12 méterről a kapu fölé lőtt, majd egy lecsorgó labdát szépen eltekert a jobb sarok felé, ám a pasarétiek hálóőre nagy bravúrral védett.

A fordulást követően még nagyobb fölénybe került az ESMTK, és az első negyedóra vége előtt megszerezte a vezetést. Jeszenszky Ádám küldött előre egy szabadrúgást, Molnár János a tizenhatosnál keresztbe mozgott, lecsapott a labdára, amelyet egy pattanás után jobbal, a kifutó kapus felett a hálóba emelt. Támadásban maradtak az erzsébetiek, és Molnár J. révén le is zárhatták volna a mérkőzést, de ziccerben leadott lövését hárította a Pénzügyőr kapusa. A hajrában aztán két cserejátékosunk összehozta a második gólt. Egy jobb oldali támadás után középen Kovács Dánielhez került a labda, aki el is lőhette volna, de továbbvitte bal felé, majd középre passzolta az érkező Wirth Dánielhez, ő pedig 9-10 méterről higgadtan a jobb sarokba lőtt.

– Sokat tettünk ezért a győzelemért megérdemelten tartottuk itthon a három pontot – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A vendégek nem sok veszélyt jelentettek a kapunkra, és bár időnként túl keményen védekeztek, kétszer is bevettük a hálójukat.

Az ESMTK legközelebb augusztus 5-én, szombaton 16.30-kor Hartán lép pályára, ahol a Magyar Kupa első fordulójában csap össze a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő hazai együttessel.

 

Erzsébeti SMTK–Pénzügyőr SE 2-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Molnár T., Márton – Soós B., Kovács B. – Molnár J. (Kovács D., 84.), Sztaroszta (Wirth, 70.), Bán (Papp D., 84.) – Lucz (Rédei, 92.)

G.: Molnár J. (58.), Wirth (87.)