Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 09. 03.

Három pont a szülinapra

A most zajló bajnokságban eddig mindhárom hazai mérkőzését megnyerte az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Ezen a hétvégén a Füzesgyarmati SK volt az áldozat, és újabb sikerükkel a piros-fehérek feljöttek a második helyre.

Az erzsébetieknél hiányzott a legutóbb térdszalaghúzódást szenvedett Markovics Bence, a helyén Mészáros Roland kapott szerepet. A játékosok elszántan készültek a mérkőzésre, győzelemmel akarták köszönteni a 45. születésnapját a meccset követő napon ünneplő edzőjüket, Turi Zoltánt.

Az első negyedóra tapogatózó játékkal telt el, majd utána átvette az irányítást az ESMTK, és egy gyönyörű találattal megszerezte a vezetést. A bal oldalon Slezák Richárd indította Pölöskei Pétert (a képen), aki 16-17 méterről, a balösszekötő helyéről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. Továbbra is azt történt a pályán, amit az erzsébetiek akartak, kivéve az újabb gólt, igaz, komolyabb helyzet nem adódott. A több román labdarúgót is bevető füzesgyarmatiak jó felépítésű játékosaikkal elsősorban a pontrúgásokra, nagy bedobásokra koncentráltak, és erőltették a test-test elleni párharcokat, de a mieink jól állták a sarat.

A fordulás után annyiban változott a mérkőzés képe, hogy már láthatott ESMTK-helyzeteket a közönség, ám a mezőnyfölény nem érett góllá. Horváth Levente kísérletét óriási bravúrral védte a vendégek kapusa, majd hárította Slezák 25 méteres szabadrúgását is, és nem talált a hálóba Pölöskei sem. Szerencsére a békésiek támadásaiban nem sok veszély volt, így az eredmény nem változott a lefújásig, sorozatban harmadik hazai meccsén is győzött csapatunk.

– A meccs egésze alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a stabil, masszív Füzesgyarmat ellen – mondta Turi Zoltán. – Jól felkészültünk a magas embereikre építő támadási variációkra, és biztosan őriztük az előnyünket.

Az ESMTK legközelebb szeptember 9-én, szombaton 16.30-kor lép pályára Gyöngyösön, a Kömlei Károly Sporttelepen.