Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 08. 16.

Három pontot ért a fegyelmezett játék

Tipikus egygólos mérkőzést vívott egymással augusztus 14-én az Ady Endre úton az Erzsébeti SMTK és a Balassagyarmat a labdarúgó NB III Közép csoportjának harmadik fordulójában. A koncentráltabban futballozó piros-fehérek kevés lehetőségük egyikét kihasználva legyőzték a jó erőkből álló nógrádi együttest.

 

Az első perctől kezdve küzdelmes meccset láthatott a közönség. Mindkét oldalon elsősorban a pontrúgások jelentettek némi veszélyt, de komolyabb helyzet nem alakult ki. Az első félóra végén egy visszapasszolt labdát Molnár János lőtt a léc fölé 14 méterről.

A szünet után hasonló mederben zajlott a mérkőzés, aztán az erzsébetiek megszerezték a vezetést. Molnár J. kiugratásával Kovács Dániel roboghatott volna a kapu felé, de rosszul vette át  labdát, és odalett a lehetőség, ám néhány perccel később Sükösd Krisztián alapvonal közeléből középre tett labdáját öt méterről a hálóba vágta. A hajrában emberhátrányban játszott az ESMTK, Slezák Richárd ugyanis megkapta második sárga lapját, és így a pirosat is. A gyarmatiak főleg beívelésekkel próbálkoztak, és a 92. percben kis híján egyenlítettek. Egy pontrúgás kipattant, a vendégek egyik játékosa pedig 18 méterről lőtt, a labda irányt változtatott a kapu előtt tömörülőkről, Jeszenszky Ádám azonban nagy bravúrral szögletre tolta.

– Végig a küzdelem dominált – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Gratulálok a fiúknak, fegyelmezetten, koncentráltan játszottak, és a precíz munka győzelmet ért.

Az ESMTK legközelebb augusztus 17-én, szerdán 17.30-kor az Újpest FC II ellen lép pályára Újpest Labdarúgó Sportcentrumában.

 

Erzsébeti SMTK–Balassagyarmati VSE 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács D. (Ágoston, 80.), Kovács B. – Slezák, Molnár J., Sükösd (Gáspár, 76.) – Wirth (Lucz, 63.)

G.: Kovács D. (66.)

Kiállítva: Slezák (77.)