Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 08. 12.

Három pontot ért a pontos fejes

A szezonnyitó hazai fiaskó után győzelemmel tért vissza Dunaújvárosból az ESMTK labdarúgócsapata. Az évad első erzsébeti gólját Boda József szerezte.

Nem volt könnyű helyzetben Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője a dunaújvárosi mérkőzés kezdete előtt. Kiderült, hogy Soós Bence és Járvás Zoltán technikai hiba miatt nem játszhat, így a sérülések és az eltiltások miatt csupán egy kapus és három (!) mezőnyjátékos ült le a kispadra, köztük két 19 éves futballista, és először lépett pályára NB III-as meccsen a szintén 19 esztendős Mogyorósi Viktor.

A két piros-fehér együttes közül a hazaiak pirosban, a mieink fehérben vonultak ki a stadion gyepére. Az első félidőben veszélyesebben futballoztak az erzsébetiek, több gólszerzési lehetőség is adódott előttük. A vezetést a 21. percben szerezte meg csapatunk, ekkor Kovács Dániel szögletből ívelt középre, és Boda József szép mozdulattal a hosszú sarokba csúsztatta a labdát. A gól után sem változott a játék képe, a hazaiak csupán az első félidő végén kerültek nagy helyzetbe.

A fordulást követően nem sokkal még egy újoncot avatott az ESMTK: először játszott tétmeccsen erzsébeti színekben Dankó Márton, aki a lábát fájlaló Bodát váltotta. A több NB I-es múlttal rendelkező játékost is bevető Dunaújváros elsősorban középre lőtt és felívelt labdákkal próbált zavart okozni az erzsébeti védelemben. Néhányszor veszélyes szituációk is kialakultak az ESMTK tizenhatosán belül, de a legközelebb a hajrában jártak a gólszerzéshez a hazaiak, ekkor egy fejes a kapufán csattant. A mieink Fehér Imre 20 méteres lövésénél már-már emelték a karjukat, de a dunaújvárosi kapus ujjheggyel a léc fölé tolta a labdát. A félidő közepén Reznek Donátot egyértelműen ellökték a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Öt sárga lapot viszont kiosztott, valamennyit az ESMTK játékosainak…

– Jó körülmények között játszottunk a Dunaújvárossal, a rossz kezdés után nagyon akartunk javítani – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Épphogy megvoltunk, de a fiúk dicséretesen helytálltak, és megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Az ESMTK legközelebb augusztus 12-én, szerdán 17.30-kor lép pályára, csapatunk az Ady Endre úton a még pont nélkül álló Szegedi VSE-t fogadja.

 

Dunaújváros-PASE–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Lipcsei Á., Fehér I., Tóbiás – Mogyorósi, Slezák – Kovács D. – Boda (Dankó, 56.), Horváth L., Reznek (Szabó Á., 88.)

G.: Boda (21.)

 

Fotó: www.facebook.com/Dunaújváros-PASE