Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 07. 04.

„Hatalmas pozitívum, hogy sikerült megszereznünk a Kiemelt Körzetközpont státuszt”

A 2023/2024-es szezon legfontosabb és legpozitívabb szegmensének a Kiemelt Körzetközpont státusz megszerzését tartja Lázár Benjámin utánpótlás vezető. A szezonban végzett auditálás során a 90 Körzetközpont közül a legjobb 24 egyesület – köztük az ESMTK – a kiemelt kategóriába került. Ezzel a mintegy 1400 magyarországi utánpótlás egyesület (10 A-szint, 28 B-szint, 24 Kiemelt C-szint, 66 C-szint és 1250 D-szint) közül bekerült a legjobb 72 közé, tehát a legerősebb 5%-ba. Az, hogy Kiemelt Körzetközpontként milyen új feladatok várnak ránk, az még a jövő zenéje, de izgatottan várjuk az új kihívásokat – nyilatkozta a mögöttünk álló szezont értékelve az utánpótlás vezető.

– A bajnokságban elért helyezéseket célként sosem határoztunk meg, azonban egy évvel ezelőtt, amikor létrehoztuk a tartalék csapatunkat, kijelentettük, hogy meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, és fel szeretnénk jutni a BLSZ III-ba. A célkitűzést sikerült megvalósítani, hiszen 3 pont előnnyel nyertünk úgy, hogy zömében U17-es és U18-as korú játékosok alkották a csapatunkat, kiegészítve néhány U19-es fiatallal. A BLSZ III-ban is nagyot merünk álmodni, 2 éven belül ezt a bajnokságot is meg szeretnénk nyerni, ezzel hozzásegítve a fiataljainkat az egyre erősebb színvonalú felnőtt bajnokságban való rutin megszerzéséhez – mondta Lázár Benjámin.

A fiatalabb korosztályokkal kapcsolatban így fogalmazott: – Főként az U14-U17-ben a bajnokságok megnyerése helyett inkább az egyéni fejlődés és a magasabb szintű egyesületekbe való felfelé áramoltatást jelöltük ki célnak. Büszkék vagyunk Pándi Mátéra, aki télen a Budapest Honvéd csapatába igazolt el tőlünk. Reményeink szerint a közeljövőben szezononként nemcsak egy, hanem több játékost is akadémiai szintre tudunk nevelni.

A 2023/2024-es szezonban indult Tehetségprogramról elmondta: – A mögöttünk álló bajnoki évben még kezdetlegesnek volt mondható a program, hiszen még mi is kísérleteztünk néhány dologgal, de összességében elmondható, hogy szekciókra bontva sikerült heti rendszerességgel pluszt adni azoknak a gyermekeknek, akiket a korosztályaikban a legtehetségesebbnek gondolunk. Természetesen itt is volt fluktuáció, hiszen volt, aki év közben került be a programba, de volt olyan játékos is, aki néhány hónap után kikerült. Szeretnénk szeptembertől folytatni a programot, hogy minél magasabb szintre tudjuk emelni a tehetségeinket.

Az NB III-as felnőtt csapat szerepléséről így nyilatkozott: – A csapat gyönyörűen szerepelt a bajnokságban, amire büszkék vagyunk. Azonban nemcsak a felnőtt játékosokra, hanem a lelátón hétről hétre szurkolóként helyet foglaló utánpótláskorú játékosokra is büszkék vagyunk. A szezon végére már szép számban voltak jelen az Ady Endre utcában, és reméljük, pár éven belül ők is pályára léphetnek az első csapatunk szerelésében.

Végezetül elmondta: – Fontos, hogy egy szezon ne csak edzésekkel és mérkőzésekkel teljen el, hanem olyan programokkal is, amelyek eltérnek a megszokottól, és összekovácsolja az embereket. Ilyen céllal rendeztük meg a Családi Napot, amely utánpótlás vezetői regnálásom alatt először került megrendezésre. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a gyerekek, edzők, szülők és hozzátartozók mennyire jól érezték magukat ezen a napon. Mindenki megtalálta a magának való programot, ami által erősödött az amúgy is erősnek számító kohézió a Zodony utcában.

Örömhír, hogy a Családi Napon átadásra került a várva várt új öltözőépületünk, amit a következő szezonban már birtokba vehetnek csapataink, ezzel tehermentesítve a már meglévő épületet, és új impulzust adva a sporttelepünknek.

A legvégén szeretném megköszönni minden gyermek, kolléga, szülő és hozzátartozó egész szezonban nyújtott munkáját, valamint jó pihenést kívánok mindenkinek a nyári szünet hátralévő részéhez!