Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 09. 01.

Hatgólos döntetlen, két kiállítással

Noha egy mérkőzése elmaradt, így is hat meccset játszott augusztusban négy hét alatt az Erzsébeti SMTK. A Vác FC elleni a negyedik hazai találkozójuk volt a piros-fehéreknek, és bár háromszor is bevették a vendégek kapuját, nem sikerült megszerezni második otthoni győzelmüket.

Az erzsébetieknél hosszú idő után ismét bekerült a kezdőcsapatba a sérüléséből felépült Póti Krisztián, viszont még a keretből is kimaradt az izomhúzódással bajlódó Lipcsei Ádám és a lábát fájlaló Boda József. Fehér Imre a Bp. Honvéd akadémiáján nevelőtanárként dolgozik, és mivel a kispestieknél két koronavírus-fertőzöttet is találtak, karanténba kellett vonulnia.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a kapus Menczeles Iván tragikus hirtelenséggel elhunyt édesanyjának emlékére.

Jól kezdett az ESMTK, több veszélyes támadást is vezettek a mieink. Aztán az első félóra végéhez közeledve egy előrevágott labdával induló kontrát góllal fejeztek be a váciak. Nem kellett sokáig szomorkodniuk a „Liza” drukkereinek: a 32. percben Slezák Richárd a bal alsó sarokba lőtte a Túri Dániel felvágásáért megítélt tizenegyest. Három perccel később a jobb alsót választotta, amikor Horváth Levente buktatásáért kapott büntetőt csapatunk. Hátul azonban nem figyeltek eléggé a védők egy kapu előtti kavarodásnál, és a félidő végén közelről egyenlítettek a Duna-partiak.

A fordulást követően ismét egyéni hibák vezettek az újabb váci találathoz, a szöglet utáni fejes gól így azt jelentette, hogy három perc alatt fordított a VFC. Szerencsére ezúttal sem vezettek sokáig a vendégek, egy szabadrúgás után Slezák és Soós Bence dolgozott ki helyzetet, és utóbbi 12-13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Alig telt el másfél perc, amikor egy csúnya szabálytalanság miatt emberelőnybe került az ESMTK, a kiugró Horváth Leventét „eltakarító” védő piros lapot kapott. Ekkor már nem volt a pályán Póti, aki jelezte, cserét kér. Tovább erősödött a mieink mezőnyfölénye, de komolyabb lehetőségig nem jutottak. A hajrában a tíz perce beállt Mogyorósi Viktor eltalálta az egyik mélyre hajolva fejelni akaró váci játékost, amiért neki is felmutatta a piros lapot a játékvezető…

– Sok nehézséggel kell megküzdenünk mostanában, annak is örülünk, ha jut néhány ember a cserepadra – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Ennek ellenére megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, de amíg a sorozatos egyéni hibákat nem tudjuk kiiktatni a játékunkból, addig nem léphetünk előre. Sok mindent megéltem már edzőként, de Mogyorósi kiállítását nem tudom hova tenni…

Az ESMTK legközelebb szeptember 5-én, szombaton 16.30-kor lép pályára Hódmezővásárhelyen.

 

Erzsébeti SMTK–Vác FC 3-3 (2-2)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Póti (Dankó, 54.), Tóbiás – Lázár, Kovács D. (Mogyorósi, 74.), Slezák – Reznek, Horváth L. (Komiszár, 74.), Soós B.

G.: Slezák (32., 35., mindkettőt 11-esből), Soós B.(52.)

Kiállítva: Mogyorósi (84.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore