Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 10. 18.

Bravúros fordítás Kispesten

Az október 17-i fordulóban gyenge első félidő után a második játékrészben sokkal jobb teljesítményt nyújtott az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata a Bp. Honvéd II vendégeként, és hátrányból fordítva elhozta a három pontot Kispestről.

A Honvéd MFA Utánpótlás Központjában nagyszerű körülmények között csapott össze a „Liza” a kispestiek második csapatával, amelyben utánpótlás-válogatottak és az NB I-ben megfordult légiósok is szerepet kaptak. Az erzsébetieknél kezdett az előző fordulóban a lábára rúgást kapott Soós Bence, Horváth Richárd viszont hasonló okok miatt csak a kispadon foglalt helyet, Kovács Botond még ott sem, míg Slezák Richárd az ötödik sárga lapját követően kényszerült pihenőre.

Az első félidőben egy nagyon furcsa ESMTK-t láthattak a szomszédos kerületbe átruccant szurkolók. Enerváltan játszottak a tiszta fehérben pályára lépő pesterzsébetiek, csupán egy Soós-lövés érdemelt említést az első negyvenöt percből. Ezzel szemben a hazaiak veszélyesen támadtak, és még az első negyedórában megszerezték a vezetést, miután Jeszenszky Ádám szép védése után a kipattanó labdát közelről a hálóba kotorták. A szünetig – szerencsénkre – újabb gól már nem esett.

Az öltözőben Turi Zoltán vezetőedző átbeszélte a fiúkkal, mit és hogyan kellene változtatniuk az eredményesebb futball érdekében, és ez már az első percekben meglátszott az ESMTK játékán. Szabó Levente becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről kevéssel a bal felső sarok mellé csavart. Nemsokára jött az egyenlítés: Nagy Martin szerelt, jól indította a jobb szélen Molnár Jánost, ő középre adott, Lucz Viktor szép mozdulattal fejelt a hosszú sarok felé, a labda a két léc találkozásáról visszavágódott, és a kapusról a gólvonal mögé pattant.  A második erzsébeti találat is a házi góllövőlista éllovasának nevéhez fűződik. Egy jó indítással kilépett a védők között, majd 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsó sarkot. Kétszer is nagy ziccerben hibáztak a fehér mezesek, Horváth Levente három méterről a kapusba lőtt, Molnár J. pedig rosszul találta el a labdát.

– Két ellentétes félidőt hozott a mérkőzés – értékelte a látottakat Turi Zoltán vezetőedző. – Az első játékrészről semmi jót nem tudok mondani, akkor megnyerhette volna a meccset a Honvéd. A szünetben rendeztük sorainkat, és a térfélcsere után már egy jól futballozó, helyzeteket kidolgozó és értékesítő ESMTK-t láttam. Gratulálok a csapatnak a második félidőben nyújtott teljesítményéhez.

Az ESMTK legközelebb október 20-án, szerdán 13 órakor az Ady Endre úton lép pályára, a piros-fehérek a Ferencváros II csapatát fogadják.

 

Bp. Honvéd II–Erzsébeti SMTK 1-2 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Póti (Száhl, 73.), Markovics, Tóbiás – Molnár J., Túri D. – Dankó, Szabó L. (Szilágyi P., 84.), Soós B. (Horváth L,, 46.) – Lucz

G.: Lucz (59., 79.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore