Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 11. 18.

Hazai győzelem két és fél hónap után

Legutóbb szeptember 1-jén, a Diósgyőri VTK II ellen nyert otthon az Erzsébeti SMTK, azóta négy döntetlen volt a piros-fehérek mérlege az Ady Endre úton. A rossz sorozat most megszakadt, a Ceglédi VSE-t legyőzték a pesterzsébetiek, ehhez pedig kellett Bonica Sebastian bravúrja is.

Az ESMTK sérültjei közül senki nem jött rendbe annyira, hogy pályára léphessen, még Boda József is csupán a létszám miatt ült le a cserepadra.

A szeles időben közepes iramú, sok technikai hibával tarkított első félidőt láthattak a nézők, a kapuk nemigen forogtak veszélyben. A játékrész közepén Kovács Dániel szabadrúgásból, a 16-os sarka közeléből megcélozta a bal alsó sarkot, a vendégek kapusa azonban szép vetődéssel kiütötte a labdát. Néhány perccel a szünet előtt cserére kényszerült csapatunk, Oroszi Dániel bal sípcsontját csúnyán megrúgták, és nem tudta folytatni a játékot.

A fordulás után épphogy elhelyezkedtek a nézők, amikor előnybe került az ESMTK. Labdát szereztek a mieink a ceglédi tizenhatosnál, és Herczeg László a kapus felett a hálóba emelt. Ezt követően sok veszélyes támadást vezettek az erzsébetiek, de a döntő pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak, így nem nőtt a különbség. Aztán ahogy az lenni szokott, az ellenfél ölébe hullott az egyenlítés lehetősége. Lipcsei Ádám szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a CVSE, ám Bonica Sebastian jó irányba vetődött, és kitolta a jobb alsó sarokba tartó labdát. A piros-fehéreknek voltak még veszélyes pontrúgásaik, újabb gól azonban már nem esett. Így két és fél hónap után ismét hazai győzelemnek tapsolhattak az erzsébeti szurkolók.

– Többet tettünk a győzelemért, mint a ceglédiek, lehetőségeink alapján a második félidőben el kellett volna döntenünk a három pont sorsát – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Sokat dolgoztak a fiúk ezért a sikerért, és megérdemelten nyertünk hosszú idő után újra hazai pályán.

Ezzel az őszi idény véget ért, de november 24-én, vasárnap már a tavaszi szezonból előrehozott fordulóra kerül sor. Az ESMTK 13 órakor lép pályára Hatvanban, a Népkerti Sporttelepen.

 

Erzsébeti SMTK–Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Lázár, Túri D., Kovács B. – Oroszi (Herczeg, 41.), Kovács D. (Reznek, 88.), Slezák

G.: Herczeg (50.)