Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 07. 19.

Hazai pályán kezdi a szezont az ESMTK

A Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészítették az NB III 2021/22-es évadának menetrendjét. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Erzsébeti SMTK továbbra is a Közép csoportban szerepel, és első mérkőzését augusztus 1-jén, vasárnap a Dabas-Gyón FC csapatával vívja az Ady Endre úton.

 

Az előző szezonhoz képest hat változás történt a Közép csoportban. A rövidesen kezdődő új idényben az NB II-be feljutott Kecskeméti TE és a megyei bajnokságba kiesett Körösladány, Taksony, Szegedi VSE és Majos mellett nincs a mezőnyben az Újpest II sem, a lilák helyett az MTK II szerepel itt. A Keleti csoportból került át a Balassagyarmat és a Cegléd. Középen kezdheti meg a küzdelmet a bennmaradásért a baranyai aranyérmes Mohács, a csongrád-csanádi bajnok Makó és a tolnai első Gerjen.

A 2021/22-es sorozat augusztus 1-jén indul. Az ESMTK ismét Dabasról kapott ellenfelet, ám míg tavaly az FC Dabas, addig most a Pest megyei város másik csapata, a Dabas-Gyón FC látogat Pesterzsébetre. Az idénynyitó a 2020-at megelőző három évben jól sikerült a piros-fehérek számára, sorrendben 2-0, 3-1, 1-0, azaz három győzelem, valamennyi hazai pályán. Tavaly azonban rosszul zárult az első mérkőzés, a dabasiak egy kapushiba, egy megpattanó lövés és két kiállítás után 3-0-ra nyertek az Ady Endre úton.

Reméljük, a nyáron sok változásán átesett Erzsébeti SMTK ismét győztesen kezdi az idényt – ezúttal is otthon.