Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 02. 25.

Helytálltak a Fradi ellen

Február 23-án zárt kapus felkészülési mérkőzést játszott a magyar bajnoki címvédő Ferencváros és az Erzsébeti SMTK. A népligeti találkozón 2-1-re a zöld-fehérek nyertek.

Régóta jó kapcsolatot ápol egymással az FTC és az ESMTK. Ennek jegyében minden évben, a felkészülési időszakban felkéri a magyar rekordbajnok az erzsébeti klubot, hogy játsszanak egy edzőmeccset.

A mostani mérkőzésre a Fradi népligeti sportcentrumában került sor. Előző nap a Ferencváros Mezőkövesden lépett pályára bajnoki összecsapáson, az Erzsébeti SMTK pedig a III. Ker. TVE vendége volt felkészülési meccsen (és 3-1-re győzött). A nézők nélkül lejátszott találkozón az FTC-ben azok futballoztak, akik valamiért nem szerepelhettek az NB I-es fordulóban, illetve csak csereként vetették be őket.

A Fradi végig fölényben játszott, de az első félidőben csak egy szöglet utáni kapufáig jutott. A 39. percben pedig Gróf kapus bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljön előnybe az ESMTK. A második játékrész elején a légiós Boli lőtt nagy gólt 18 méterről. Az utolsó félórában több utánpótláskorú labdarúgó is pályára lépett a hazaiaknál, és egyikük, Ramadan a 88. percben mesterien csavart egy szabadrúgást a jobb felső sarokba. A középkezdés után Reznek Donátot buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Slezák Rchárd laposan a bal sarokba lőtte. Így a mérkőzés 2-1-es ferencvárosi győzelemmel zárult.

– Nagyon fáradtak voltak a játékosaink, egyrészt a kemény edzésmunka, másrészt az előző napi meccs miatt – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Ennek ellenére becsülettel helytálltunk a Fradi ellen. A közepes iramú, kiváló talajú pályán lejátszott meccs jól szolgálta a felkészülésünket.

Február 29-én, szombaton 13 órakor a Kelen SC-t fogadja az ESMTK az Ady Endre úton, aztán a jövő hét végén, március 8-án 14.30-kor Füzesgyarmaton kezdődik a bajnokság tavaszi idénye a piros-fehérek számára.

Fotó: fradi.hu