Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 18.

Helytálltak a Fradi ellen

A bajnoki címre törő Ferencváros vendége volt az Erzsébeti SMTK a Népligeti Sportcentrumban. A felkészülési mérkőzésen a sokkal esélyesebb Fradi győzött, de a meccs képe alapján nincs szégyenkeznivalójuk a piros-fehéreknek.

Az erzsébetiek szerdai felkészülési mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, így kapóra jött az FTC felkérése, hogy a két csapat játsszon egymással. Mindkét gárda edzőmeccsen vett részt az előző napon, így a szakmai stábok mindenkinek tudták biztosítani az egyenlő terhelést. Bonica Sebastian betegség miatt kihagyta a hétvégi mérkőzéseket.

A fővárost előző este és éjszaka beterítő havazás miatt műfüves játéktéren került sor a 2×40 percesre tervezett találkozóra. Jól kezdett a tiszta pirosban pályára lépő ESMTK, a 4. percben Tóbiás Zsolt mintaszerű bal oldali beadására lendületből érkezett Pölöskei Péter, és 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. Nem sokkal később Böle Lukács bal oldali beadását a Lengyelországból visszatért Nagy Dominik fejelte a kapuba a kissé elmélázó védők között. Ezután mindkét oldalon a kapusok jeleskedtek, Gecse Gyula többször remekül védett. Közel félórai játék után egy szögletet követő kavarodásnál Lovrencsics Balázs eszmélt a leghamarabb, és közelről vezetést szerzett a Fradinak. A szünet előtt kevéssel Batik Bencét buktatta ártalmatlan helyzetben az egyik erzsébeti védő, a 11-est a sértett a kapu bal oldalába lőtte, Gecse jó felé repült, de nem érte el a jól helyezett labdát. Az első félidő két ESMTK-helyzettel ért céget, előbb Slezák Richárd távoli emelésére ért vissza épphogy Holczer Ádám, majd Horváth Levente csípte el Holczer kigurítását, balról középre adott, és a berobbanó Bányai Róbert hét méterről a kapu fölé lőtt. A második félidőben csak egy gól esett, a 76. percben Rui Pedro passzát Lovrencsics egy szép csel után lőtte a hálóba.

– Sokat dolgoztak a fiúk ezen a mérkőzésen, nem vallottak szégyent a minden szempontból gyorsabb, fizikálisan erősebb Ferencváros ellen – dicsérte a csapatot Nagy Dániel, az ESMTK sportigazgatója. – Egy ilyen meccs mindig nagy motivációt jelent, és szükség van arra, hogy testközelből tapasztalják meg a játékosok, miként játszik egy magasabb osztályú ellenfél. De azt azért el kell mondani, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, remélem, a tavaszi idényben nem fogunk bosszankodni ilyenek miatt.

Az erzsébetiek az előttünk álló héten szerdán 17 órakor az NB III Középcsoportjában a 7. helyen álló Paks II-t, szombaton 11-kor pedig az ugyanitt 5. Iváncsa együttesét fogadják a Zodony utcában.

  

A Ferencváros–ESMTK mérkőzés összefoglalója:

http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/meccsosszefoglalo/20180218/c/19554