Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 09. 21.

Hosszabbításban, mesterhármassal jutott tovább az ESMTK

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutott az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek vasárnap a Fejér megyei I. osztályú Sárosd vendégeként rengeteg helyzetet kihagytak, ezért hosszabbításra kényszerültek, és végül Molnár János három góljával győztek, így továbbléptek a következő fordulóba.

 

Kellemes futballidőben, kisméretű pályán, kulturált körülmények között küzdött meg egymással a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutásért a Sárosd és az Erzsébeti SMTK. Nem tartott a piros-fehérekkel a beteg Száhl Péter, viszont sok szurkoló elkísérte az együttest a Fejér megyei településre, így végig zúgott a Hajrá, Liza!

Szinte egy idényre való helyzetet dolgoztak ki és hagytak ki az erzsébetiek a mérkőzésen. A vezető gól nagyon nehezen akart megszületni, az első félidő hajrájában egy jogos tizenegyest értékesítve Molnár János talált a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába. A szünet után sem változott a meccs képe, sorra adódtak a kisebb-nagyobb lehetőségek az ESMTK játékosai előtt. Aztán a 75. percben egy előrevágott labdát lekezelt a sárosdiak 10-ese, és húsz méterről, lapos lövéssel egyenlített. Az állás nem változott a lefújásig, így jöhetett a 2×15 perces hosszabbítás.

A ráadásban aztán hamar eldöntötte az erzsébeti együttes a továbbjutás kérdését. Molnár János előbb egy szépen kijátszott támadás végén szerzett újra előnyt az ESMTK-nak, majd a középkezdés utáni akcióban a Lucz Viktortól kapott labdát lőtte 14 méterről a jobb alsó sarokba. A hátralévő időben a piros-fehérek növelhették volna góljaik számát, de ezek a helyzetek is kimaradtak. Az utolsó negyedórára beállt a 19. születésnapját néhány nap múlva ünneplő Joó Andor, a nyáron Dorogról érkezett futballista először játszott tétmérkőzésen az ESMTK-ban.

– Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy sokan eljöttek Sárosdra, és végig nagy lelkesedéssel buzdították csapatunkat – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Elképesztő mennyiségű helyzetet hagytunk ki, köztük számos ziccert is. Amellett, hogy naggyá tettük a hazaiak kapusait, sokszor mellé vagy fölé lőttük a labdát a támadások befejezésekor.

Az MLSZ-ben még aznap este kisorsolták a következő forduló párosítását. Az Erzsébeti SMTK az NB II-es Békéscsabát fogadja október 27-én, szerdán.

Az ESMTK legközelebb szeptember 22-én, szerdán 16 órakor a Mohács vendégeként lép pályára NB III-as bajnoki mérkőzésen.

 

Sárosd NKSC–Erzsébeti SMTK 1-3 (0-1, 1-1, 1-3)

ESMTK: Gábor – Delea, Póti (Kovács B., 46.), Nagy M., Tóbiás – Molnár J. (Soós B., 106.), Túri D., Slezák (Joó, 106.), Horváth R. (Szűcs L., 68.) – Horváth L. (Dankó, 46.), Lucz

G.: Molnár J. (38., 11-esből, 95., 96.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore