Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 09. 24.

Igazi kupameccs, elszalasztott eséllyel

Az NB II éllovasával, az ETO FC Győrrel csapott össze Magyar Kupa-mérkőzésen az Erzsébeti SMTK. Az Ady Endre úton bátran futballozott csapatunk, és kis szerencsével meglepetést okozhatott volna esélyesebb ellenfelével szemben.

 

Ideális labdarúgóidőben, szépszámú közönség előtt léptek pályára a felek. Mindkét együttesben több olyan játékos is helyet kapott, akik a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Nagy erzsébeti helyzettel kezdődött a találkozó, Boda József beadását Oroszi Dániel öt méterről a kapu fölé fejelte. Ezután bő negyedórán át a győriek irányították a játékot, és a 7. percben egy beadás után meg is szerezték a vezetést. Papp Botond kétszer is remekül hárított, majd kiegyenlítetté vált mérkőzés, több veszélyes támadást vezetett a tiszta pirosban játszó ESMTK, Herczeg László elől a kifutó győri kapus mentett. A 20. percben Kovács Botondot borították fel a 16-oson belül, a büntetőt Herczeg lőtte a kapu közepébe. Élvezetes volt a meccs, mindkét gárda gólra törően futballozott. Herczeg lábát elhúzták a kapu előterében, a sértett végezte el az újabb 11-est is, de ezúttal a léc fölé bombázott. Az elszalasztott lehetőség után jött a büntetés, a 44. percben egy beadást követően ismét előnybe került az ETO.

A második félidőben is nyílt sisakos játékot láthattak szurkolók, mind a győri, mind az erzsébeti akciókban rendre benne volt a gólveszély, és a vendégek némi mezőnyfölényre tettek szert. Az utolsó negyedóra elején egy lövés eltalálta Lipcsei Ádám test mellett lévő kezét, így a zöld-fehérek is büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek.

– Az első tizenöt percet leszámítva jó meccset játszottunk az élvonalba igyekvő győriekkel – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Benne volt a mérkőzésben a meglepetés, ha mi kezdjük kettő-egyes előnnyel a második félidőt, talán nem is maradt volna el. Kívánom a győrieknek, hogy minél tovább jussanak el a kupában, és jövőre legyenek ismét NB I-esek.

Az ESMTK legközelebb szeptember 29-én, vasárnap 16 órakor lép pályára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban, ahol bajnoki mérkőzésen a Tállyai KSE vendége lesz.

 

Erzsébeti SMTK–ETO FC Győr 1-3 (1-2)

ESMTK: Papp B. – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei Á., Birtalan – Slezák, Herczeg, Kovács B. – Kovács D. (Lázár, 75.), Oroszi (Horváth L., 66.), Boda

G.: Herczeg (21., 11-esből)