Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 07. 09.

Ismét Keleten, öt új ellenféllel

A Magyar Labdarúgó-szövetség közzétette a 2019/20-as NB III-as évad csoportbeosztásait. Az Erzsébeti SMTK sorozatban negyedszer is a Keleti csoportba került, változatlanul egyedüli fővárosi csapatként.

 

Ahogy az várható volt, maradt a Keleti csoportban az Erzsébeti SMTK az NB III-ban. Bár többször panaszkodtak a piros-fehérek a néhol furcsa körülményekre, alapvetően örültek a változatlanságnak. Egyrészt a riválisok zömét ismerik az erzsébetiek, a pályájukat is, másrészt az egyértelmű, hogy ebből a csoportból nagyobb eséllyel érhetik el a nagy célt, a feljutást az NB II-be.

Öt olyan együttes került a Keleti csoportba, amely az előző szezonban máshol játszott. A Ceglédi VSE az elmúlt három évadot az NB II-ben töltötte, legutóbb a 18. helyen végzett, és ezzel kiesett. A Balassagyarmati VSE egy év szünet után került vissza a harmadik vonalba, a gárda veretlenül, 12 pontos előnnyel nyerte meg a Nógrád megyei bajnokságot. A Debreceni SC II a 2016/17-es sorozatban még DEAC-DVSC néven szerepelt a Keleti csoportban, azóta önállóan a Hajdú-Bihar megyei bajnokságban játszott. Most aranyérmesként a feljutásért küzdhetett az osztályozón, és kettős győzelemmel verte ki a Tiszafüredet. Így ezúttal két debreceni csapat lesz a vetélytársak között.

Az FC Hatvan két esztendővel ezelőtt balszerencsés körülmények között búcsúzott az NB III-tól, 2019-ben veretlenül, 24 pontos előnnyel végzett a Heves megyei bajnokság első helyén. Ha nem is vereség nélkül, de szintén nagy különbséggel (15 pont) előzte meg a második helyezettet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sorozatban az Ózdi Kohász SC.

A Nyírbátor hiába lett 8. a szezon végén, anyagi okok miatt visszalépett. A Tállya KSE ugyan eredményei alapján kiesett, de ennek köszönhetően mint legjobb 13. helyezett továbbra is az NB III-ban szerepelhet.

Az ESMTK további ellenfelei: Debreceni EAC, DVTK II, Eger SE, Füzesgyarmati SK, Gyöngyösi AK, Jászberényi FC, Putnok FC, Sényő-Carnifex FC, Tállya KSE, Termálfürdő Tiszaújváros.

Az új bajnokság augusztus 4-én, vasárnap kezdődik.