Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 02. 24.

Jó hangulatban készülnek a tavaszra

Az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapatának tavaszi felkészülése hat hete tart. A piros-fehérek már több edzőmérkőzést játszottak, amelyeken nem az eredmény a fontos, hanem az új játékosok megfelelő beilleszkedése, az éles meccseken sikerre vezető játékelemek begyakorlása.

Turi Zoltán vezetőedző elégedetten beszélt a játékosok hozzáállásáról. A szakember elmondta, hogy mindenki becsülettel, odaadással végzi a számára kirótt feladatokat. Ezekben a hetekben a terhelés és a frissítés helyes arányának megtalálása a legfontosabb. Nem egyszer naponta két edzésen is részt vett a társaság, a stáb igyekezett minél változatosabb programot összeállítani. Az Ady Endre úti műfüves pályán zajló tréningek mellett volt futóedzés a Normafánál, konditermi és uszodai foglalkozás is.

Az elmúlt hetekben is történtek változások a keretben. A védő Gubacsi Zoltán nemrég bejelentette távozási szándékát, helyére Ceglédről a rutinos Póti Krisztián érkezett, aki korábban több csapat színeiben is játszott az NB I-ben. A szélső támadó posztján bevethető, a másodosztályban is megfordult Balogh Alex legutóbb az Ózdi Kohászban futballozott. Szintén az Ózd játékosa volt még tavaly a csatár Pataki Roland. Bár a kapus és csapatkapitány Bonica Sebastian az őszi idény után bejelentette visszavonulását, a közelmúltban a Maglód együtteséhez igazolt.

Február harmadik hetében többen is kisebb sérüléssel bajlódtak. Kovács Botond, Soós Bence és Turi Dániel kihagyott edzéseket és felkészülési mérkőzést, Pataki pedig betegség miatt hiányzott.

– Bízom benne, hogy a március nyolcadikai bajnoki rajtra mindenki egészséges lesz – mondta Turi Zoltán. – Jó hangulatban készülünk a tavaszi folytatásra, a bajnokságban szeretnénk a dobogón végezni.

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore