Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 04. 30.

Jól zárta az ESMTK áprilist

Az áprilisi négy idegenbeli mérkőzésén tíz pontot gyűjtött az ESMTK az NB III Közép csoportjában. A piros-fehérek a hónap utolsó meccsén egy korai góllal győzték le vendégként az összecsapás előtt 13 ponttal többet szerző Monor gárdáját.

 

Néhány órával a pénteki mérkőzés kezdete előtt Tóbiás Zsolt belázasodott, így ő nem állhatott csapata rendelkezésére.

Nyárias, meleg időben küzdelmes találkozót vívott egymással a két együttes a Pest megyei városban. Az erzsébetiek arra készültek, hogy bizonyos szituációkban letámadják a monoriakat, és ez jól működött – egy ilyen esetből született a gól is. Alig több mint negyedóra telt el a meccsből, amikor Soós Bence a hazai térfél bal oldalán szerzett labdát, betört vele a tizenhatoson belülre, egy csellel elvitte a kapus mellett, középre passzolt, ahol Lucz Viktor átvette, és öt méterről a hálóba lőtte. A szünetig hátralévő percekben mezőnyjáték folyt a pályán, sok pontatlansággal.

A második félidőre Horváth Levente váltotta a nem teljesen egészséges Fekete Mátét, és az első komoly helyzet éppen előtte adódott. A játékrész közepén egy indítással kilépett a védők közül, már csak a kifutó monori hálóőrrel állt szemben, 13-14 méterről küldött lövése azonban centikkel elkerülte a kaput. Tíz perccel később Molnár János végzett el szabadrúgást 22 méterről, lövését a hazai kapus óriási bravúrral tolta ki jobb felső sarok elől. A 81. percben a pálya közepén többen is hibáztak, Túri Dániel pedig hátulról próbálta meg szerelni a labdát vezető monori játékost, de ellenfele lábát találta el, amiért a bíró kiállította. A hajrában ívelgetésekkel igyekeztek veszélyt teremteni az emberelőnybe került hazaiak, de ekkor sem tudtak helyzetet kialakítani, így az ESMTK visszavágott az MSE-nek az októberben otthon elszenvedett vereségért.

– A pontatlanságok miatt magunknak tettük problémássá a mérkőzést, amelyet a helyzeteink és a jó védekezésünk alapján végül megérdemelten nyertünk meg – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Elismerésem a fiúknak, mert jól alkalmazták az előre megbeszélt letámadásokat, ennek köszönhetjük a gólunkat is. Nehéz heteken vagyunk túl, áprilisban hat meccset játszottunk, és a gondjaink ellenére tizenhárom pontot gyűjtöttünk, ebből tízet idegenben.

Az ESMTK legközelebb május 4-én, szerdán 17 órakor lép pályára, csapatunk az Ady Endre úton a kiesés ellen harcoló Gerjen SK-t fogadja.

 

Monor SE–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Száhl, Dankó – Molnár J. (Lázár, 90.), Kovács B., Slezák, Soós B. – Fekete M. (Horváth L., 46.), Lucz

G.: Lucz (17.)

Kiállítva: Túri D. (81.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore