Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 07. 20.

Két hét múlva rajt!

Javában zajlik az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapatának felkészülése a 2018–19-es bajnokságra. Erről beszélgettünk Turi Zoltán vezetőedzővel.

Ahogy az a nyári (és a téli) szünetben lenni szokott, most is történtek változások a csapat keretében. Az eddigi jövés-menésről már jórészt beszámoltunk, három új játékosról viszont még nem ejtettünk szót.

A kapus posztra érkezett az Újpest FC II együttesétől Papp Botond. A 19 éves portás korábban éveket töltött az MTK-nál, az elmúlt egy esztendőt viszont a lila-fehéreknél töltötte, és kezdő kapusa volt az U19-es gárdának. A 21 éves középpályás, Kovács Dániel az előző szezonban tizenhárom mérkőzésen szerepelt az NB II-es Dorog csapatában, előtte három évet a Honvédnál töltött, kétszer csereként az élvonalban is pályára lépett. A jobbhátvéd Nagy Martin szintén 21 esztendős, az MTK-ban nőtt fel, a legutóbbi évadban alapembere volt a kék-fehérek második csapatának, az erzsébetiek ellen is játszott.

Sokakat érdeklő kérdés, hogy mi van Boda Józseffel, aki a tavaszi szezon elején szenvedett súlyos sérülést. „Szotyi” műtét utáni rehabilitációja jól halad, Turi Zoltán úgy véli, augusztus közepén elkezdheti az edzéseket, és a szezon vége felé csereként már remélhetőleg bevethető lesz az erzsébetiek kreatív támadó középpályása.

Az átigazolási időszak a harmadosztályban július 31-ig tart, így elképzelhető, hogy lesznek még változások az ESMTK keretében. Addig is folynak az edzések, egymást követik a felkészülési mérkőzések, hiszen közeleg az augusztus 5-i rajt (Tállya, otthon, 17 órakor). A hét elején Turi Dániel és Lázár Benjamin góljaival 2-1-re legyőzték a piros-fehérek az NB II-be feljutott Monort, július 21-én, szombaton 10.30-kor pedig az NB III Nyugati csoportjában szereplő Pénzügyőr látogat az Ady Endre útra.

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore