Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 27.

Két pont a Körös partján maradt

Az összes idei mérkőzését elvesztette eddig a Körösladány, így a tavasszal megfogyatkozott, őszi teljesítményétől elmaradó Erzsébeti SMTK reménykedhetett abban, hogy a Békés megyeiek rossz sorozata nem szakad meg. Nem sok hiányzott hozzá, de végül döntetlenül zárult az összecsapás.

Változatlanul nehéz dolga van Turi Zoltánnak, az ESMTK vezetőedzőjének, amikor össze kell állítania a soron következő mérkőzésre a csapatot, a sok sérülés, betegség miatt a szűkös keretből jó ideje ez épphogy sikerül. A legutóbb kisebb sérülést szenvedett Tóbiás Zsolt csak a kispadon helyet.

A hazaiak meglepték az erzsébetieket azzal, hogy az első félidőben nagyon visszafogottan játszottak, tíz emberrel védekeztek, és kósza kontrákkal, pontrúgásokkal próbálkoztak. A nyomasztó mezőnyfölény egy nagy helyzetet és egy gólt eredményezett. Előbb Lázár Benjamin lépett ki a jobbösszekötő helyén, lövését azonban védte a körösladányi kapus, majd egy labdaszerzés után Kovács Dániel balról középre adott, és a Lázár elől menteni akaró egyik hazai védő a kapufa közreműködésével a saját kapujába lőtt. A 16-oson belülre gyakran eljutottak a piros-fehérek, de egy-egy rossz passz rendre véget vetett az akcióknak. A KMSK játékosai olykor a keménység határát súroló módon állították meg az erzsébeti támadásokat.

A szünet után azonnal eldönthette volna a három pont sorsát az ESMTK, de az egyedül kilépő Soós Bence sokat várt, és lövését blokkolta az egyik becsúszó ladányi hátvéd. Feljebb jöttek a vendéglátók, ívelgetésekkel, fejesekkel igyekeztek zavart okozni, de a védelem és Menczeles Iván megakadályozták a komolyabb helyzeteket. Többször is létszámfölényben vihették a labdát a mieink a hazai kapusra, ám az utolsó átadásokat rendre elhibázták. Aztán a 82. percben egy szögletből beívelt labdát a rövid saroknál megcsúsztatta a KMSK egyik csatára, amely a hosszú sarokban kötött ki. Ezzel megszakadt a Békés megyeiek rossz sorozata, az erzsébetiek nyeretlenségi szériája viszont nem, így már öt meccs telt el zsinórban ESMTK-győzelem nélkül.

– Több lehetőségünk is volt arra, hogy lezárjuk a mérkőzést, de kihagytunk mindent, és a végén ismét egy elkerülhető gólt kaptunk – mondta Turi Zoltán. – Kevesen vagyunk, ma sem tudtunk frissíteni, ennek ellenére becsülettel küzdöttek a fiúk. Azt azért el kell mondanom, hogy a ladányiak durván, olykor alattomosan játszottak, büntetlenül.

Az ESMTK legközelebb április 28-án, szerdán 17 órakor lép pályára az Ady Endre úton, csapatunk a bennmaradásért küzdő Taksonyt fogadja.

 

Körösladányi MSK–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei Á., Dankó – Kovács B., Slezák – Lázár (Horváth R., 88.), Kozma R. (Járvás, 93.), Kovács D. – Soós B.

G.: Szabó V. (35., öngól)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore