Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 10. 26.

Két védelmi hiba, nulla pont

Ahogy az utóbbi időben mindig, az október 24-ei találkozón is nagy küzdelmet vívott egymással az Erzsébeti SMTK és a Monor. A vendégek két nagy védelmi hibából szerezték góljaikat, és hiába birtokolták többet a labdát piros-fehérek, nem sikerült az egyenlítés.

Rosszul kezdődött a mérkőzés az ESMTK számára, alig telt el tíz perc, amikor egy nagy védekezési bakinak „köszönhetően” előnybe került a Monor. Innentől kezdve még inkább a kontrákra rendezkedett be a Pest megyei gárda. Az erzsébetiek veszélyesebbek voltak, Soós Bence fejese centikkel kerülte el a kaput. Félóra telt el az összecsapásból, amikor a kiugró Molnár Jánost hátulról, szabálytalanul állították meg, de a játékvezető sípja néma maradt. Néhány apróbb helyzet után az első félidő zárásaként egy újabb hátsó hibát használt ki a vendégcsapat, így a remélt egyenlítés helyett kétgólos hátránnyal zárult a játékrész.

A folytatásban hamar visszajöttek a meccsbe a piros-fehérek, egy jobb oldali beadásba rosszul ért bele az egyik monori játékos, és róla a hálóba pattant a labda. Kitartóan támadtak az erzsébetiek, de csak pontrúgásokból tudtak kisebb lehetőségeket kialakítani. Négy nap alatt így másodszor szenvedett egygólos vereséget hazai pályán az ESMTK.

– Hátul két nagy hiba megpecsételte a sorsunkat, elöl pedig nem voltunk elég hatékonyak – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Ettől függetlenül arról beszélnem kell, hogy az első félidőben egy durva szabálytalanságot megtorlatlanul hagyott a bíró, és ez befolyásolta a mérkőzés eredményét.

Az ESMTK legközelebb október 27-én, szerdán 13.30-kor lép pályára az Ady Endre úton Magyar Kupa-mérkőzésen, az ellenfél az NB II-es Békéscsaba lesz.

A belépés ingyenes, de védettségi igazolványra vagy védettséget igazoló telefonos applikációra most is szükség lesz, meg természetesen személyi igazolványra.

 

Erzsébeti SMTK–Monor 1-2 (0-2)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M. (Lázár, 70.), Póti, Markovics (Horváth R., 46.), Tóbiás (Dankó, 73.) – Molnár J., Túri D. – Slezák, Szabó L. (Szilágyi P., 70.), Soós B. – Horváth L.

 

Fotó: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=monorlabdarugas&set=a.4659818964077609