Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 03. 25.

Kétpontos előnyt ért a harmadik gól

Egy megnyert mérkőzést engedett ki csaknem a kezéből az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata Tiszaújvárosban. Az NB III Keleti csoportjának 20. fordulójában még félóra sem kellett a kétgólos vezetéshez, mégis csupán a 89. percben született meg a győzelmet jelentő találat.

Az erzsébetiek három alapemberüket is nélkülözték a stabil középcsapatnak számító Termálfürdő Tiszaújváros vendégeként. Markovics Bence eltiltás, Soós Bence és Turi Dániel kisebb sérülés miatt hiányzott az együttesből.

Mezőnyjátékkal telt el az első negyedóra, és a kezdeményezőbb piros-fehérek megérdemelten szerezték meg a vezetést. Kovács Dániel kapott labdát a balösszekötő helyén, elvitte a kifutó kapus mellett, és begurította a hálóba. Még inkább lendületbe jött az ESMTK, és tíz perccel később egy igazi „bodajózsis” góllal növelte előnyét. A súlyos sérüléséből felépült erzsébeti 10-es tavaly március 10. óta először volt kezdő, és akárcsak akkor, most is bevette az ellenfél kapuját, ezúttal a 16-osról lőtt látványosan a felső sarokba. A folytatásban több gólszerzési lehetősége is volt csapatunknak, de rossz passz, vagy pontatlan lövés miatt maradt el az újabb találat. Aztán a szünet előtt váratlanul szépített a TFC.

A fordulás után igyekeztek a tiszaújvárosiak, de különösebb veszélyt nem jelentettek Papp Botond kapujára. A félidő közepén Mohácsik Gábor rossz ütemben próbálta szerelni az egyik hazai támadót a 16­-oson belül, a büntetőből pedig egyenlített a Tiszaújváros. Izgalmasnak ígérkezett a hátralévő idő, de nem jutottak komoly helyzethez a vendéglátók, míg az erzsébetiek kihagyták lehetőségeiket. Nem sokkal a vége előtt viszont – ahogy az mostanában lenni szokott – betalált az ESMTK. ezúttal Kovács Dániel lőtt a kiinduló kapus mellett a hálóba.

– Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, egy sima meccsből csináltunk egy izgalmasat – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nagy egyéni hibák előzték meg a hazaiak góljait, de végül sikerült nyernünk, teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot. A tabellával nem foglalkozunk, csak a következő mérkőzésre készülünk.

Mivel a Szolnoki MÁV kikapott Sényőn, az ESMTK két pont előnnyel ismét az élre ugrott a Keleti csoportban. Legközelebb március 31-én, vasárnap 15.30-kor lép pályára csapatunk az Ady Endre úton a Nyírbátor ellen. Figyelem: aznap hajnalban lesz az óraátállítás!   

 

Termálfürdő Tiszaújváros–Erzsébeti SMTK 2-3 (1-2)  

ESMTK: Papp B. – Lázár, Privigyei, Nagy M., Tóbiás – Bányai (Slezák, 46.), Szabó Á., Mohácsik, Boda (Bartha R., 65.) – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 73.)

G.: Kovács D. (17., 89.), Boda (27.)

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/