Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 12. 08.

Kétszeri vezetés után vereség az évzárón

A 2020-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzést vívta Mikuláskor az Erzsébeti SMTK. Csapatunk a középmezőny alsó felében tanyázó Dunaújvárost fogadta az Ady Endre úton, és bár kétszer is előnybe került, a végén mégis pont nélkül zárta a találkozót és az évet.

 

A legutóbb Dabason jól játszó ESMTK-ból ketten is hiányoztak: Nagy Martin és Horváth Levente egyaránt sérülés miatt hagyta ki az év utolsó meccsét. Bár nézők ezúttal sem lehettek ott a lelátón, az utcáról azért néhány lelkes szurkoló igyekezett biztatni csapatát, létrán állva, kellő távolságban egymástól.

A legkitartóbb drukkerek aztán hamar örülhettek, az erzsébetiek már az 5. percben vezetést szereztek. A saját kapuja elé visszahúzódó, láthatóan kontrákban gondolkodó újvárosiak nem tudták megakadályozni, hogy egy Soós Bence, Kovács Dániel összjáték után utóbbi Slezák Richárdhoz emelje a labdát, aki visszatette Szilágyi Péter elé, és a támadó 8-9 méterről a hálóba passzolt. Semmi nem utalt arra, hogy egyenlíthetnének a vendégek, mégis megtörtént: negyedórával később egy nagy egyéni hiba előzte meg a Fejér megyeiek találatát. A váratlan gól ellenére továbbra is az erzsébetiek akarat érvényesült, a játék többnyire a Dunaújváros térfelén zajlott. A 33. percben Slezák visszagurított Túri Dániel elé, ő pedig a 16-osról kilőtte a jobb alsó sarkot.

A második félidőben változott a mérkőzés képe, nem tudtak veszélyt teremteni a mieink a látogatók kapujánál. Az 59. minutumban egy újabb védelmi hiba ismét egyenlítéshez segítette a vendégeket. A meccs utolsó félórájában gyűrte egymást a két csapat, de nem látszott, hogy bármelyikük is a másik fölé tudna kerekedni. A hajrában, a 83. percben egy újabb hibának „köszönhetően” harmadszor is betalált a Dunaújváros az ESMTK kapujába, és mivel erre nem volt válasza a csapatunknak, kellemetlen meglepetésként pont nélkül zárta 2020-at. A végén Soós megkapta második sárga lapját is, így ő biztosan hiányozni fog majd a tavaszi idénynyitóról.

Az erzsébetiek így 21 mérkőzés után 35 ponttal az 5. helyen állnak, s ezzel vezetik a középmezőnyt, a negyedik Ferencváros II-vel szemben hét egység a hátrányuk.

– Nagyon bosszantó, hogy néhány játékos fegyelmezetlensége tönkre tette az egész heti munkánkat – mondta mérgesen Turi Zoltán vezetőedző. – Győzelemmel szerettük volna zárni az évet, az első félidőben nagyjából rendben is voltak a dolgok. A szünet után azonban gyengén játszottunk, és az újabb nagy hibák miatt elúszott a remélt siker. A vendégek helyzet nélkül szereztek három gólt, és elvitték a három pontot. Köszönjük szépen a kerítésen kívülről is szurkolóknak, hogy most sem hagytak magunkra bennünket.

A koronavírus-járvány miatt az idén elmarad a szokásos évzáró. A csapat a tervek szerint január 11-én kezdi meg a felkészülést a február utolsó hétvégéjén kezdődő tavaszi szezonra.

 

Erzsébeti SMTK–Dunaújváros 2-3 (2-1)

ESMTK: Menczeles – Póti, Lipcsei Á., Mogyorósi (Dankó, 86.), Tóbiás – Kovács D., Slezák, Túri D., Járvás (Lázár, 65.) – Szilágyi P., Soós B.

G.: Szilágyi P. (5.), Túri D. (33.)

Kiállítva: Soós B. (92.)