Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 05. 24.

Kezdi az edzéseket az ESMTK is

Az alacsonyabb osztályú magyar labdarúgó-bajnokságokban ebben az évadban már nem rendeznek mérkőzéseket, de a csapatok ezekben a napokban folytatják az edzéseket. Az Erzsébeti SMTK kerete május 25-én, hétfőn találkozik először az Ady Endre úti stadionban.

Egy héttel a koronavírus-járvány miatti korlátozások budapesti enyhítése után újra pályára lép az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata.

– Csoportos edzésekkel kezdenek a mieink, hétfőn, szerdán és pénteken lesznek a tréningek – mondta Harót János, a klub elnöke. – Az öltözőépületet egyelőre nem használhatják a játékosok, ezért mindenki edzésszerelésben érkezik majd a sporttelepre. A nyilvános nézőtéri mellékhelyiséget folyamatosan fertőtlenítjük, azt igénybe vehetik az edzéseken részt vevők. Az utánpótláscsapatok már az elmúlt héten is edzettek a Zodony utcai sportközpontban, hasonló feltételekkel.

A jövővel kapcsolatban arról tájékoztatta honlapunkat Harót János, hogy szeretnék együtt tartani a keretet, mert jó csapat formálódott az Ady Endre úton. A játékosokkal folytatott tárgyalások alapján a túlnyomó többségük biztosan maradt Pesterzsébeten, már csak néhányan nem döntöttek. Vannak kiszemeltek is, de legfeljebb csak posztra szeretnének igazolni, és konkrét erősítést jelentő futballistákat, azaz a szurkolók nagyrészt az előző idényben látott együttesnek szoríthatnak majd.

– Az első két-három héten két csoportra osztva dolgoznak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal ezúttal is külön foglalkozik a kapusedző – vázolta a menetrendet Turi Zoltán vezetőedző. – Egyelőre nem tudjuk, mikor lesznek egész csapatos tréningek, és azt sem, mikor kezdhetjük a tényleges felkészülést. Sok függ attól, hogy az új versenykiírás mely időpontra tűzi ki a bajnoki rajtot.

 

Fotó: https://www.facebook.com/pg/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore