Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 06. 22.

Kezdődik a felkészülés

Június 22-én, hétfőn megkezdi a felkészülést a 2020–21-es bajnoki évadra az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek Turi Zoltán vezetőedző irányításával az Ady Endre úti sporttelepen látnak munkához.

A koronavírus-járvány miatt utoljára március 14-én játszottak bajnoki mérkőzést a harmadik vonal csapatai, így az ESMTK is. Az ezt követő időszakban eleinte otthon, majd a pályán kiscsoportokban mozogtak, edzettek a játékosok, az utóbbi hetekben pedig már „rendes” tréningeken is részt vehettek. Ezek június 12-én befejeződtek, és egy hét pihenőt kaptak a labdarúgók.

Ugyan hivatalosan még nem jelentette be az MLSZ, de egy körlevél alapján valószínűnek látszik, hogy augusztus 2-án kezdődik az NB III következő küzdelemsorozata. Ehhez igazodva kezdik meg a munkát hétfőn az erzsébetiek.

– Egyelőre csak egy játékos távozása biztos – mondta Harót János, az ESMTK elnöke. – A huszonnyolc éves Despotovic Vanja munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni a mindennapos edzéseket, ezért alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását. Érkező is csupán egy van, a Ferencvárosban és a Honvédban nevelkedett Fehér Imre a kispestiek második csapatától igazolt hozzánk. A huszonhárom éves futballista belső védőként és védekező középpályásként is hasznára lehet az ESMTK-nak. Fiatal, motiválható csapatunk van, így nem tervezünk jelentősebb változtatásokat.

A piros-fehérek hathetes felkészülését Turi Zoltán vezetőedző irányítja. A szakember elmondta, hogy minden nap lesz edzés, előfordul, hogy kettő is. A tervek szerint edzőmérkőzéseken láthatják majd kedvenceiket a „Liza” szurkolói, a program már elkészült.

– A keret összetétele minden bizonnyal csak akkor módosul, ha valaki mégis más klubot választ, és kizárólag posztra fogunk igazolni új játékost – magyarázta Turi Zoltán.