Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 08. 13.

Kiharcolták a sikert Sajóbábonyban

Az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három pontot Sajóbábonyban. A piros-fehérek nagyobb tudása nehezen érvényesült a rossz talajú pályán a kőkeményen romboló hazai gárda ellen, de a hajrában sikerült megszerezniük a győztes gólt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság 2018-as győztese, a Sajóbábonyi Vegyész várt az erzsébetiekre az NB III második fordulójában. A kék-sárgák a DVTK II elleni sikerrel kezdték a szezont, és hasonlóra készültek az ESMTK-val vívott mérkőzésen is a Borostyán Mihály Sportközpontban.

Az első tíz percben vagdalkozó volt a játék, majd a mieink átvették a meccs irányítását. A hazaiak sok ütközéssel, nemegyszer a durvaság határát súroló belépőkkel igyekezték megakadályozni az erzsébetiek támadásait – sokáig eredményesen. Az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a szünetig Horváth Levente és Soós Bence lövése jelentette a legnagyobb veszélyt az SVSE kapujára, de a labda mindkétszer kevéssel mellé szállt.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy igencsak érdekes góllal szerzett vezetést a Sajóbábony. Egy rosszul sikerült lövés fejen találta középen az egyik hazai csatárt, akiről a labda az erzsébeti hálóba vágódott. Turi Zoltán vezetőedző kettős cserével igyekezett lendületesebbé tenni az ESMTK játékát. Negyedórával a hazai találat után egy jobb oldali támadás végén a lepattanó labda Slezák Richárd elé került, ő pedig kilőtte a bal alsó sarkot. A piros-fehérek arra törekedtek, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljanak a borsodiakra, akik hosszú előreívelésekkel, nagy bedobásokkal próbálkoztak. A hajrában aztán siker koronázta az erzsébetiek erőfeszítéseit. Soós Bence adta középre a labdát jobbról, szabadrúgásból, és az előrehúzódott Privigyei Ádám mintegy tíz méterről, szép fejessel juttatta azt az SVSE kapujába.

– Azt kaptuk, amit vártunk – mondta Turi Zoltán. – A hazaiak agresszívan, gyakran túlságosan is keményen, sok test test elleni csatát kiprovokálva védekeztek, és az egyenetlen talajú, kisméretű pálya sem kedvezett a mi játékra épülő futballunknak. Kaptunk egy balszerencsés gólt, de a végén kiharcolták a fiúk győzelmet.

Az erzsébetiek két forduló után hibátlanul, 6 ponttal, 5-2-es gólkülönbséggel a második helyen állnak a szintén százszázalékos Jászberény mögött és Eger előtt.

Az ESMTK legközelebb augusztus 19-én, vasárnap 17 órakor az Ady Endre úton lép pályára, csapatunk a Nógrád megyei bajnokságból felkerült Salgótarjáni BTC-t fogadja.

 

Sajóbábonyi Vegyész–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Privigyei, Markovics, Tóbiás – Kovács D. (Bartha R., 57.), Bányai, Szabó Á. – Soós B., Slezák (Túri D., 69.), Horváth L. (Nagy R., 57.)

G.: Slezák (68.), Privigyei (86.)