Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 10. 12.

Kimaradt a ziccer, elmaradt a győzelem

Bár az utolsó percben eldönthette volna a mérkőzést az Erzsébeti SMTK, gól nélküli döntetlennel zárult a Taksony elleni idegenbeli összecsapás.

Alaposan megtizedelve érkezett az ESMTK a dunaharaszti sporttelepre, ahol az utóbbi három meccsét megnyerő Taksony várt a piros-fehérekre. A keretből hiányzott a legutóbb kiállított és eltiltott Komiszár Kristóf, a beteg Slezák Richárd, a hét utolsó edzésén kisebb sérülést szenvedett Soós Bence, a lábműtétje után egészségi okokból visszavonult Szabó Ádám, a rehabilitációt követően a tréningeket ezen a héten elkezdő Szilágyi Péter, valamint a válloperáción átesett Kovács Botond, aki csak tavasszal térhet vissza a csapatba. Így a kapussal együtt csupán négy cserejátékos foglalt helyet a kispadon. Horváth Levente csak pénteken edzett újra a többiekkel, de vállalta a játékot.

Nem hiányoztak viszont az erzsébeti szurkolók, akik szép számban kísérték el az ESMTK-t, így zúgott a Hajrá, Liza! A mérkőzésen hol a hazaiak, hol a mieink játszottak némi fölényben, a kapuk azonban kevéssé forogtak veszélyben. A II. félidőben Boda József 14 méteres lövését védte a taksonyi kapus, majd a meccs legvégén ismét a vendéglátók komoly NB II-es múlttal rendelkező hálóőre volt a főszereplő. Horváth Levente ugrott ki középen, egyedül tört kapura, lövését azonban bravúrral hárította a TSE 1-ese. Így maradt a 0-0, és mivel a Tatabánya szintén döntetlent játszott ebben a fordulóban, már nincs idegenben százszázalékos együttes a Nemzeti Bajnokság osztályaiban.

– Kiegyenlített mérkőzés volt, az összkép alapján igazságos a döntetlen, bár hiányérzetem van az utolsó pillanatokban kimaradt óriási helyzetünk miatt – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Annál is inkább, mert a sok erzsébeti szurkoló, aki eljött Dunaharasztiba, és végig buzdította a csapatot, megérdemelte volna, hogy győztes meccs után, boldogan utazzon haza.

Az ESMTK legközelebb október 18-án, vasárnap 14.30-kor lép pályára az Ady Endre úton, ellenfele a vendégként szintén jó teljesítményt nyújtó, idegenben még veretlen Kozármisleny lesz.

 

Taksony SE–Erzsébeti SMTK 0-0

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti, Lipcsei Á., Tóbiás – Túri D., Kovács D. – Lázár (Járvás, 82.), Boda, Fehér – Horváth L.