Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 05. 07.

Kimaradt helyzetek, furcsa ítéletek

Hiába játszott május első vasárnapján a szegedi mérkőzés nagy részében veszélyesebben az NB III Dél-Keleti csoportjának 27. fordulójában az ESMTK, nem tudott pontot szerezni a Grosics Akadémia II ellen.

 

Az erzsébetiek korábban is meglehetősen szűk kerettel készültek, de az utóbbi időben a sérülések, eltiltások tovább nehezítették Turi Zoltán vezetőedző dolgát. Szegeden a hátvéd Molnár Róbert öt sárga lap miatt hiányzott.

Nagy meleg és kiváló pálya, nagyszerű körülmények fogadták a piros-fehéreket a Szent Gellért Fórumban. Jól kezdett csapatunk, és ha Wirth Dániel elütéséért megadja az egyértelmű 11-est a játékvezető hölgy, akár a vezetést is megszerezhette volna. Egy perccel később Tagai András adta el a labdát, utánament a kapunkra törő hazai támadónak, és a 16-oson belül szabálytalankodott vele szemben. Az eset jogos kiállítást és büntetőt vont maga után, utóbbit be is lőtték a szegediek. Az emberhátrány következtében át kellett szervezni az ESMTK játékát, ami többé-kevésbé sikerült is, ám a kisebb-nagyobb helyzetek kimaradtak; szerencsére a mi kapunk előtt is, sőt egyszer a bal kapufa mentette meg együttesünket. A félidő végén a Wirth Dánielt a félpályánál elkaszáló egyik hazai védő megkapta a második sárga lapját, így neki is idő előtt ért véget a mérkőzés.

A fordulást követően is változott az erzsébetiek futballja, hiszen már egyenlő létszámban küzdöttek a felek. Az erőfeszítéseket siker koronázta, egy lecsorgó labdát Kovács Botond néhány lépésről lőtt a hálóba. A folytatásban a győzelemért hajtott az ESMTK, de a 68. percben egy furcsa találattal ismét a szegediek jutottak előnyhöz. A pálya közepén egy szabálytalanságnál a sípjába fújt a bíró, majd mégis továbbengedte a játékot, és az így kialakult ajtó-ablak helyzetet gólra váltották a házigazdák. Innentől az egyenlítés lett a cél, és a hajrára emberelőnybe kerültünk egy újabb, második sárga lapot követő kiállításnak köszönhetően. A lehetőségek azonban kimaradtak, így pont nélkül kellett távoznunk Szegedről. Ráadásul az utolsó percekre Túri Dánielt le kellett cserélni, mert kifordult a bokája.

– Ha jobban gazdálkodunk a helyzeteinkkel, nyerhettünk is volna, de azt el kell mondanom, hogy a játékvezető hölgynek a meccs eredményét befolyásoló hibái voltak – mondta Turi Zoltán. – Ami viszont pozitívum: régen játszottunk vendégként ilyen tökéletes pályán, mint most Szegeden.

Az utóbbi hetekben remek formában lévő Hódmezővásárhely ismét győzött, így három pontra megközelítette a tabellán a második helyen álló ESMTK-t. Csapatunk legközelebb május 12-én, vasárnap 17 órakor az Ady Endre úton fogadja a negyedik Körösladányt, és bebiztosíthatja dobogót.

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II–Erzsébeti SMTK 2-1 (1-0)

ESMTK: Bencze – Molnár T., Túri D. (Bartha B., 91.), Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Nagy B. (Lucz, 61.), Soós B., Szűcs L. (Bán G., 61.) – Wirth

G.: Kovács B. (61.)

Kiállítva: Tagai (7.)

 

(fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre)