Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 09. 19.

Kupabravúr az NB II-es Soroksár ellen

A szomszédvár Soroksárral játszott Magyar Kupa-mérkőzést szeptember első igazi őszi szombatján az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. A mindig presztízsmeccsnek számító összecsapást a piros-fehérek nyerték meg, és bejutottak a legjobb 32 közé.

 

Nyolc forduló után a 7. helyen állt az NB II tabelláján a Soroksár SC, amellyel legutóbb 2014. március 1-jén vívott tétmérkőzést az ESMTK: az NB III Közép csoportjának 17. játéknapján 2-0-ra nyertek a sárga-feketék Pesterzsébeten, és a szezon végén feljutottak a másodosztályba. Az akkori csapatokból a soroksári Lovrencsics Balázs maradt hírmondónak, az azóta a Ferencvárost is megjárt támadó ezúttal ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet. A vendégeknél több élvonalbeli tapasztalattal rendelkező futballista pályára lépett a mérkőzésen.

Ahogy a szurkolók nevezik, a dél-pesti El Clásico a hűvös idő ellenére sok futballkedvelőt kicsalogatott az Ady Endre úti stadionba. A jó hangulatú találkozó első nagy helyzete az erzsébetiek előtt adódott: a 8. percben Molnár János lépett ki középen, ám nem célzott pontosan, és a soroksári kapus lábbal védte a lövését. Mindkét oldalon voltak kisebb lehetőségek, de egyikből sem született gól. A vendégek részéről Lovrencsics, a mieinktől Wirth Dániel és Kovács Dániel lövése kerülte el kevéssel a kaput, utóbbi fejjel is veszélyeztetett.

A fordulás után hasonló volt a játék képe, a Soroksár valamivel többet birtokolta a labdát, ám ez nem mutatkozott meg helyzetekben. A félidő közepén Turi Zoltán vezetőedző Lucz Viktort küldte pályára, aki néhány perccel később meghálálta a bizalmat. Kovács Dániel jobbról, ballal, félmagasan lőtte középre a szögletet, Lucz pedig öt méterről, jobb belsővel a hálóba vágta a labdát. A soroksáriak megnyomták az utolsó húsz percet, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel. Így az ESMTK legyőzte másodosztályú riválisát, és bejutott a legjobb 32 közé.

– Azt kértem a fiúktól, hogy élvezzék a játékot, csináljanak egy szép napot maguknak és a közönségnek – mondta Turi Zoltán. – A látottak alapján megérdemelten nyertünk és léptünk tovább, gratulálok a csapatnak.

Az ESMTK legközelebb szeptember 25-én, vasárnap lép pályára az NB III Közép csoportjában, a piros-fehérek az MTK II együttesét fogadják 16 órakor az Ady Endre úton.

 

Erzsébeti SMTK–Soroksár SC 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák – Kovács D., Soós B. (Horváth L., 78.), Molnár J. (Boda, 84.) – Wirth (Lucz, 66.)

G.: Lucz (70.)

 

Fotó: https://porgegrundol.blog.hu