Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 17.

Kupabravúr: kiverte az ESMTK a Fehérvárt!

A labdarúgó Magyar Kupában a szeptember 16-17-i hétvégén a 32 közé jutásért játszottak a csapatok. Az ESMTK az NB I-es Fehérvár FC-t fogadta az Ady Endre úton, és jó teljesítményt nyújtva legyőzte a több válogatott futballistát is bevető riválisát.

Szépszámú közönség látogatott ki Pesterzsébetre az élvonalbeli Fehérvár elleni mérkőzésre. A bemelegítés során saroksérülést szenvedett (és azóta Achilles-ín-szakadás miatt megműtött) Túri Dániel csak kívülről figyelhette társait, akik azt szerették volna, hogy élmény legyen számukra ez a nap, és ennek megfelelően nagy lelkesedéssel kezdték a meccset. Az első percben Wirth Dánielt lökte fel kézzel az egyik vendégvédő a 16-oson belül, a játékvezető viszont nem látott okot a közbeavatkozásra… Kiegyenlített küzdelmet vívott a két együttes, a két osztálynyi különbség egyáltalán látszott, sőt, a piros-fehéreknek volt több és nagyobb helyzetük. A 30. percben Soós Bence lőtt a tizenhatosról, a fehérvári kapus bravúrral tolta ki a labdát a bal sarokból. Molnár János jobbról érkező passzából Lucz Viktor 5-6 méterről becsúszva célozta meg a jobb sarkot, és a labda kevéssel kerülte el a kaput. Néhányszor Jeszenszky Ádámnak is meg kellett mutatnia tudását, de az első félidőben közelebb álltak a vezető gól megszerzéséhez az erzsébetiek.

A szünet után veszélyesebben játszott a „Vidi”, az első tíz percben sokat dolgozott a hazai védelem, Jeszenszkyvel az élen. Ezután azonban ismét az ESMTK akcióiban volt több lehetőség, és érezni lehetett, hogy előbb-utóbb betalálnak a mieink. Ez a pillanat a 75. percben érkezett el, amikor Helmich Pál állította meg a fehérvári támadást az erzsébeti térfél közepén, Soós B.-hoz passzolt, ő továbbtette a labdát balra Wirth Dánielhez, aki ballal, még a felezővonalon innenről indította a védők között kilépő Lucz Viktort. Az ESMTK 24-es szép mozdulattal átvette a labdát, majd a 16-osról hajszálpontos lövést küldött a jobb felső sarokba. Hatalmas gól volt – szinte felrobbant a stadion a hazai szurkolóktól! A folytatásban átütőerő nélkül próbálkozott a Fehérvár, az erzsébetiek pedig végleg lezárhatták volna a mérkőzést. Előbb Kovács Botond jobbról betett passza után Helmich tíz méterről centikkel lőtt a bal felső sarok fölé. A hosszabbításban Rédei Adrián lövését blokkolták a fehérváriak, a lepattanó után Molnár János kísérletét is, majd Lucz nem találta el jól a labdát néhány méterre a kaputól.

A lefújást követően joggal ünnepelte csapatát az erzsébeti közönség.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy jó futballal tudtuk kiverni a kupából a Fehérvárt, gratulálok minden játékosnak – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Mi jobban akartuk a győzelmet, és végig egyenrangú ellenfelei voltunk az NB I-es riválisnak. Nem egyszerűen megúsztuk a meccset, hanem több helyzetünk volt, mint nekik. Egyúttal szeretném megköszönni az erzsébetieknek a kitartó biztatást, drukkereink is hozzátették a magukért ehhez a sikerhez.

Az ESMTK legközelebb szeptember 24-én, vasárnap 16 órakor Dabason lép pályára NB III-as bajnoki mérkőzésen.

 

Erzsébeti SMTK–Fehérvár FC 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Soós B. (Helmich, 68.), Wirth (Rédei, 91.) – Lucz

G.: Lucz (75.)

 

Fotó:

https://www.fehervarfc.hu

https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore