Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 04. 24.

Magabiztos győzelem a KTE ellen

Legutóbb decemberben nyert három góllal az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III-ban, akkor idegenben, és április utolsó előtti vasárnapján ismét fölényes győzelmet arattak a piros-fehérek. Ezúttal az Ady Endre úton az élvonalban remeklő Kecskeméti TE második csapata „szalad bele a késbe”.

 

Az erzsébetieknél Lipcsei Ádám a szerdai edzésen szenvedett térdsérülést, ő kihagyta a mérkőzést, míg Soós Bence, aki a szombati tréningen ráesett a kezére, csak a kispadon foglalt helyet. Túri Dániel a hétközi meccsen kapott rúgást a vádlijára, de vállalta a játékot. A kecskemétieknél több olyan játékos is pályára lépett, aki az első osztályú keret tagja.

Jól kezdett csapatunk, már a 6. percben megszerezte a vezetést. Ferkel Ádám szögletből, balról lőtte középre a labdát, a rövid saroknál érkezett Márton Dávid, és 6 méterről a jobb felső sarokba fejelte. Jórészt mezőnyjátékot láthatott a közönség, némi hazai fölénnyel, valamint veszélyesebb erzsébeti támadásokkal. Az első félóra végén Lucz Viktor tört be a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalanul állították meg, a tizenegyest Molnár János a léc alá bombázta.

Aki egy kicsit késve ért vissza a helyére a szünet után, lemaradt a harmadik gólunkról. Egy erzsébeti akció végén a lepattanó labdát Szűcs Levente 14-15 méterről, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtte. A folytatásban is több lehetőség adódott a piros-fehérek előtt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a vendégek elsősorban beívelésekkel próbálkoztak. A hajrában mindkét oldalon megkapta második sárga lapját és így a pirosat is egy-egy játékos, a hazaiaknál Slezák Richárd egy kezére pattanó labda miatt mehetett idő előtt zuhanyozni…

– A szerdai, csalódást keltő majosi mérkőzés után szerettük volna itthon tartani mindhárom pontot – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A látottak alapján teljesen megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is az előző négy meccsüket megnyerő kecskemétiek ellen.

A Közép csoport harmadik helyén álló ESMTK legközelebb április 26-án, szerdán 17 órakor a második Hódmezővásárhely vendég lesz.

 

Erzsébeti SMTK–Kecskeméti TE II 3-0 (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D. (Rédei, 46.), Molnár T., Márton – Slezák, Ferkel – Molnár J. (Soós B., 88.), Wirth (Kovács D., 78.), Szűcs L. (Sükösd, 83.) – Lutz

G.: Márton (6.), Molnár J. (31., 11-esből), Szűcs L. (46.)

Kiállítva: Slezák (86.)