Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 03. 12.

Megdolgoztak az újabb győzelemért

Tavaszi második bajnoki mérkőzésüket is megnyerték az ESMTK NB III-es labdarúgói a Dél-Keleti csoportban. A piros-fehérek március 10-én az Ady Endre utcában az élvonalbeli Kecskeméti TE 1911 második csapatát múlták felül, amelyben jó néhány NB I-ben is szereplő futballista lépett pályára.

Az erzsébetieknél hiányzott Nagy Barnabás, aki kisebb sérülést szenvedett Monoron, illetve Lucz Viktor és Túri Dániel. A kecskemétieknél hat olyan labdarúgó is helyet kapott a keretben, többen a kezdőben, akik az élvonalbeli együtteshez tartoznak. Köztük volt az ESMTK-tól télen a KTE-hez igazoló Helmich Pál, aki az előző napon húsz percet játszott az élvonalban a Kisvárda ellen győztes gárdában.

Az első félidőben veszélyesebben futballoztak a piros-fehérek, a lila-fehérek azonban rendre jól léptek közbe a tizenhatosnál. Aztán húsz perc elteltével megszerezte a vezetést csapatunk. Egy szép támadás végén Szűcs Leventéhez került a labda, és ő 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba. A fiatal játékos duplázhatott volna, de nagy helyzetben lövés helyett cselezni próbált, és visszafutó védő menteni tudott. Gábor Péternek is akadt dolga, egy megpattanó lövést tolt szögletre.

A szünet után agilisabbá vált a KTE, de a játékrész nagyobb részében egyik együttes sem tudott számottevő lehetőséget kidolgozni. Az utolsó bő negyedórában viszont kétszer is egyenlíthettek volna az alföldiek, de előbb Gábor védett bravúrral, majd a védők blokkolták a vendégek próbálkozását.

– Készültünk arra, hogy a Kecskemét több futballistát is „visszajátszat” az NB I-es keretből, ezért nem ért bennünket meglepetés – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Gratulálok a csapatnak, mindenki rengeteget dolgozott, küzdött ezért a győzelemért. Hetven percig a mi akaratunk érvényesült egy erős KTE-vel szemben, aztán elfáradtunk, de megőriztük az előnyünket, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Nagyon szűk a keretünk, ezért még nagyobb értéke van ennek a sikernek.

Az ESMTK legközelebb március 17-én, vasárnap 14 órakor a tavaszt két vereséggel kezdő Füzesgyarmat vendége lesz a békési kisvárosban, a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

 

Erzsébeti SMTK–Kecskeméti TE II 1-0 (1-0)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. (Bartha B., 85.) – Rédei, Soós B., Szűcs L. (Dörnyei, 79.) – Wirth

G.: Szűcs L. (21.)