Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 11. 08.

Megszakadt a rossz sorozat

Három vesztes mérkőzés után a hajrában szerzett góllal győzött ismét az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III-ban. November első vasárnapján a jó erőkből álló Balassagyarmatot múlta felül csapatunk az Ady Endre úton.

 

Az erzsébetieknél Lucz Viktor betegség, Horváth Richárd sérülés, Lázár Benjamin pedig egyéb elfoglaltság miatt hiányzott. A piros-fehérek jól kezdték a mérkőzést, Soós Bence, Slezák Richárd és Szilágyi Péter előtt is adódott lehetőség. Aztán a 16. percben Túri Dániel egy szerelés után passzolt Szilágyihoz, ő indította a jobbösszekötő helyén meglóduló Molnár Jánost, aki lefutotta a védőjét, és 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A 24. percben szinte a semmiből egyenlített a Balassagyarmat: egy szöglet után a kipattanó labdát nagy erővel a bal felső sarokba vágta a vendégek 23-asa. A találat nem rendítette meg az ESMTK-t, és épphogy lepergett az első félóra, újból előnybe került. Molnár J. jobbról küldte be a szögletet, Szilágyi pedig szép mozdulattal a jobb felső sarokba fejelt. Nem sokkal ezelőtt egy durva szabálytalanságnál elmaradt a második sárga lapos figyelmeztetés, a BVSE 11-essel játszó futballistája így végig a pályán lehetett. Még a szünet cserére kényszerültek az erzsébetiek, Slezák egy rossz lépés után jelezte, nem tudja folytatni a mérkőzést.

A második félidő nagy része mezőnyjátékkal telt. Szabó Levente gólt szerezhetett volna, de hiába állt már csak a kapussal szemben, sokat várt, és beérték. Egy figyelmetlenséget kihasználva a 60. percben ismét egyenlítettek a Nógrád megyeiek. Ez a gól már megfogta csapatunkat, eltelt egy kis idő, mire rendezni tudta sorait. Az utolsó húsz percben előbb Túri D. lőtt centikkel a léc fölé, majd Gábor Péter védett bravúrral egy fejest. Nagy Martin összecsúszott egy balassagyarmati támadóval, és a térdét fájlalva elhagyta a pályát. Már-már úgy tűnt, ezúttal sem jön össze a győzelem, amikor egy jobb oldali akció végén a vendégek egyik védője kézzel blokkolta a lövést – tizenegyes. A büntetőt Molnár J. nagy erővel vágta a kapu jobb oldalába, a léc alá.

– Megérdemelten nyertünk, és ezt a győzelmet Molnár Jani nagymamája, valamint az egykori erzsébeti labdarúgó, Steinbeiszer János emlékének ajánljuk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nehéz helyzetben készültünk erre a meccsre, ezért nagyon fontos volt ez a siker számunkra, annál is inkább, mert egy erős csapat ellen értük el.

Az ESMTK legközelebb november 14-én, vasárnap 13 órakor lép pályára, együttesünk a harmadik helyen álló Makó vendége lesz.

 

Erzsébeti SMTK–Balassagyarmati VSE 3-2 (2-1)

ESMTK: Gábor – Nagy M. (Dankó, 80.), Póti, Markovics, Száhl – Molnár J., Túri D. – Kovács B., Soós B., Slezák (Szabó L., 43.) – Szilágyi P. (Horváth L., 82.)

G.: Molnár J. (16., 89. – a másodikat 11-esből), Szilágyi P. (31.)