Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 05. 09.

Megszakadt a sorozat Balassagyarmaton

A tabella második helyén álló Balassagyarmati VSE vendégeként véget ért az ESMTK labdarúgócsapatának győzelmi szériája, sőt a piros-fehérek pontot sem szereztek május 8-án a nógrádi városban.

 

Az ESMTK-ból továbbra is hiányzott a sérült Aranyos Bence és Fekete Máté, valamint a legutóbb korán cserére kényszerülő Kovács Botond.

A mezőnyjátékkal eltelt kezdeti időszak után a 11. percben előnybe került a hazai együttes. Balról érkezett az átadás középre a korábban három idényt Pesterzsébeten futballozó Kovács Dánielhez, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Továbbra is kiegyenlített játék folyt a pályán, és kétszer a mieink is veszélyeztettek. Előbb Molnár János jobb oldali beadását Lucz Viktor öt méterről a kapu fölé rúgta, majd Molnár J. jobbról beívelt szögletét Soós Bence hat méterről kevéssel fejelte a léc fölé.

A második félidőben nem tudott helyzetet kidolgozni csapatunk, hiányzott támadásaiból az átütőerő. A 64. percben balról, félmagasan lőttek be egy szabadrúgást a gyarmatiak, és az egykor több szezont is az élvonalban játszó, rutinos védő, Koszó két méterről a hálóba vágta a labdát – ez volt az első gólja a most folyó bajnokságban… A hajrában aztán megfogyatkoztak az erzsébetiek, a kiugró hazai támadót szabálytalanul megállító Száhl Pétert kiállította a játékvezető.

– Megérdemelten nyertek a balassagyarmatiak, jobbak voltak nálunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. –  Bosszantó, hogy olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyekre felkészültünk, elöl pedig a szünet után nem sikerült helyzetbe kerülnünk.

Az ESMTK legközelebb május 15-én, vasárnap 17 órakor a negyedik helyezett Makót fogadja az Ady Endre úton.

 

Balassagyarmati VSE–Erzsébeti SMTK 2-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Száhl, Tóbiás – Molnár J. (Lázár, 76.), Slezák, Soós B. (Dankó, 64.), Papp Gy. (Gábor L., 46.) – Lucz, Horváth L. (Horváth R., 69.)

Kiállítva: Száhl (85.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore