Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 05. 28.

Megvan a 20. győzelem és az ezüstérem!

A 2023–24-es labdarúgó NB III-as évad utolsó mérkőzését játszotta május 26-án az ESMTK a Hódmezővásárhely ellen az Ady Endre úton, a tét a második hely volt. A piros-fehéreknek a döntetlen is elég lett volna az ezüstéremhez, de a meccs 91. percében szerzett góllal legyőzték riválisukat.

Az egész tavasszal sérülésekkel küzdő erzsébeti együttest a szezonzáráskor sem kerülte el a balszerencse: az egyik hétközi edzésen bokasérülést szenvedett a hátvéd Molnár Tamás, így nem tudott pályára lépni. Hiányzott a gárdából a sárga lapok miatt eltiltott Soós Bence is. Visszatért viszont Túri Dániel, ő három tréning után vállalta a játékot.

Szépszámú közönség, köztük vendégszurkolók előtt kezdődött a Dél-Keleti csoport második és harmadik helyezettje közötti találkozó. Fölényben futballoztak a piros-fehérek, a vásárhelyiek kontratámadásokra rendezkedtek be. A félidő közepén szép góllal szerzett vezetést csapatunk: Kovács Botond egy állítás után jobbal, húsz méterről nagy erővel lőtt a jobb felső sarokba. Növelhette volna előnyét az ESMTK, de kimaradtak a helyzetek, a legnagyobb Lucz Viktor előtt adódott, ám csatárunk közelről az üres kapu mellé passzolt. Slezák Richárd a 16-oson belül megtolta a labdát, majd felrúgták, még a vendégek is megálltak egy pillanatra, de a játékvezető továbbot intett.

Rosszul indult a második félidő, a 48. percben egy jobb oldali támadás végén egyenlített a Hódmezővásárhely. A gól megfogta az erzsébetieket, és jó tíz percig inkább a HFC kezdeményezett. Ezt követően ismét inkább az ESMTK játszott veszélyesebben, volt néhány nagyobb lehetősége is, ám úgy tűnt, nem változik az eredmény. A csoport társgólkirálya, a meccset nem teljesen egészségesen vállaló Wirth Dániel a hajrában cserét kért. A 91. percben aztán megszületett a győztes találat, Lucz Viktor kilépett a védők közül, és a kifutó kapus felett 17 méterről, jobbal a hálóba emelt.

A bajnokságban 20. győzelmét arató erzsébeti csapat ezzel a sikerrel ötpontos előnnyel végzett a második helyen a Hódmezővásárhely előtt.

– Először is gratulálok a vásárhelyieknek a tavaszi teljesítményükhöz és a bronzéremhez – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Sikerült elérnünk a legfőbb célunkat, hogy csináljunk egy jó napot magunknak és a szurkolóinknak. Megérdemelten nyertünk, és megérdemelten lett a miénk az ezüstérem. Minden dicséretet megérdemel a csapat az egész éves játékáért, és köszönet a drukkereinknek, akik mindenhová elkísértek bennünket.

 

Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhelyi FC 2-1 (1-0)

ESMTK: Bencze – Molnár R., Túri D., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Bán G. (Szűcs L., 92.), Bartha B., Wirth (Nagy B., 84.) – Lucz

G.: Kovács B. (26.), Lucz (91.)

 

Fotó: Facebook/Erzsébeti SMTK Szurkolóinak és Szimpatizánsainak Baráti Köre