Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 09. 02.

Mesterhármas és három pont Pécsett

Augusztus utolsó napján folytatta eddigi remek szereplését a labdarúgó NB III Közép csoportjában az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek ezúttal Pécsről távoztak győztesen, Lucz Viktor mesterhármasával zsinórban negyedszer nyertek, és továbbra is a harmadik helyen állnak.

 

A Baranya megyei bajnokság aranyérmeseként jutott fel a harmadosztályba a PTE-PEAC együttese, amely az egykor sok NB I-es meccsnek otthont adó PMFC-stadionban (a képen) fogadta csapatunkat.

Jól kezdtek az erzsébetiek, az 1. percben Molnár János került nagy helyzetbe, de 8 méterről a kapu fölé lőtt. Nem sokkal később Kovács Dániel küldte be balról a szögletet, Túri Dániel a rövid saroknál érkezett, és szép mozdulattal fejelt a hosszú sarokba. Lendületben maradt az ESMTK, a hazaiak kivárásra játszottak, a kontrákban bíztak. Alig telt el az első negyedóra, amikor egy bal oldalon futó támadás végén Sükösd Krisztián visszagurította a labdát Lucz Viktor elé, aki 11 méterről a bal sarokba lőtt. Bár továbbra is veszélyesebbek voltak a mieink, kissé kényelmesen futballoztak. A félidő hajrájában a semmiből szépítettek a pécsiek: egy középre ívelt szabadrúgás után fejjel találtak a kapunkba.

Aki a szünet után nem sietett vissza a lelátóra, lemaradt a harmadik erzsébeti találatról: Kovács Dániel jobbról érkező beadását Lucz Viktor öt méterről fejelte a hálóba. A játék képe nem változott a korábbiakhoz képest, majd a 65. percben egy felesleges szabálytalanság miatt megítélt büntetőből ismét felzárkózott a PTE-PEAC. Sőt: a fellelkesült baranyaiak a 79. minutumban egy védelmi hibát követő szögletből ismét fejjel vették be az ESMTK kapuját. Szerencsére nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek. Kovács Dániel ezúttal balról indult meg középre, beadását Lucz Viktor hat méterről bólintotta a jobb sarokba – mesterhármas! A hátralévő időben már nem történt említésre méltó esemény.

– Értékes három pontot szereztünk egy olyan meccsen, amelyen két gólt rúgtunk magunknak – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A hibák ellenére gratulálok a csapatnak, négyszer vettük be idegenben egy jól küzdő ellenfél kapuját.

Nincs megállás, szeptember 4-én, vasárnap újabb fordulóra kerül sor a bajnokságban. Az ESMTK 16 órai kezdettel lép pályára az Ady Endre úton a még pont nélküli Monor ellen.

 

PTE-PEAC–Erzsébeti SMTK 3-4 (1-2)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Slezák, Kovács B. (Wirth, 90.) – Kovács D., Sükösd (Szűcs L., 70.), Molnár J. (Soós B., 66.) – Lucz

G.: Lucz (17., 48., 83.), Túri D. (6.)