Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 04. 30.

Nagy hibák, váratlan vereség

A most zajló bajnokságban már negyedik alkalommal kapott ki otthon az Erzsébeti SMTK. Április 28-án a piros-fehérek óriási hibáit jól kihasználó Eger vitte el a három pontot az Ady Endre utcából, és ez a vereség sokba kerülhet az erzsébetieknek az aranyéremért zajló harcban.

 

Az előző fordulóban bővült az ESMTK sérültjeinek listája: Füzesgyarmaton Soós Bencét kíméletlenül felrúgta az egyik hazai játékos, aki bokaszalag-szakadást szenvedett, így számára befejeződött a szezon. Az erzsébeti cserepadon a kapussal együtt csupán öten foglaltak helyet.

Még el sem helyezkedtek a szurkolók az Ady Endre úti stadion nézőterén, és máris vezetett az Eger. Egy jobb oldali támadásnál kétszer is szerelhettek volna a mieink, majd egy rossz ütemű közbelépés miatt a játékvezető jogosan ítélt büntetőt, amit a vendégek gólra is váltottak. Kellett tíz perc, mire magukhoz tértek az erzsébetiek, és több helyzetet is kidolgoztak, de valamennyi kimaradt. Aztán a félidő közepén egy jobb oldali beadást Szabó Ádám szép mozdulattal fejelt a jobb sarokba. Támadásban maradt a „Liza”, ám továbbra sem sikerültek a befejezések, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után is fölényben futballoztak az erzsébetiek, de a helyzetkihasználással változatlanul hadilábon álltak. Az első negyedóra végén a játékrész első egri ellentámadásának végén szöglethez jutottak a vendégek, a beívelésnél többen is hibáztak, és újra vezettek a Heves megyeiek. Bő tíz perccel később ismét sarokrúgással jöhettek az egriek, és egy újabb hiba már a harmadik vendégtalálatot eredményezte. Támadtak a piros-fehérek, de ezen a napon semmi sem sikerült nekik, és egy kontrából negyedszer is betalált az ellenfél.

– Megmutattuk, hogyan kell egy csapatnak saját magát megvernie – mondta bosszúsan Turi Zoltán vezetőedző. – Egyéni hibák sorozata vezetett a súlyos vereséghez, ilyeneket nem követhet el egy bajnoki címre hajtó együttes. Elöl megvoltak a lehetőségeink, de képtelenek voltunk ezekből gólt szerezni. Még öt mérkőzés van hátra, megyünk tovább, meglátjuk, ez mire lesz elég.

A 25. forduló után a Szolnoki MÁV négy ponttal előzi meg a Jászberényt és az Erzsébeti SMTK-t. Csapatunk legközelebb május 5-én, vasárnap 17 órakor Debrecenben lép pályára a DEAC ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Eger SE 1-4 (1-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik, Bányai (Nagy R., 64.), Boda – Kovács D. (Bartha R., 56.), Horváth L. (Karacs, 85.)

G.: Szabó Á. (25.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore