Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 05. 14.

Nagy küzdelem és győzelem a rangadón

A dobogós helyezés, különösen az ezüstérem szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszott május második vasárnapján az Ady Endre úton az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek a Dél-Keleti csoport rangadóján végig nagy szívvel futballoztak a Körösladány ellen, és megérdemelten szerezték meg a három pontot.

 

Tovább szaporodtak Turi Zoltán vezetőedző gondjai az első májusi hazai mérkőzés előtt. A Szegeden kiállított Tagai Andrásra és a szintén ott bokasérülést szenvedett Túri Dánielre sem számíthatott, így ismét át kellett szerveznie a csapatot.

Erzsébeti fölénnyel kezdődött az összecsapás, az első komolyabb helyzetre a 10. percig kellett várni. Ekkor egy szép adogatás után Wirth Dániel indult meg befelé, majd 17-18 méterről ballal laposan lőtt, és a labda a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. Nem sokkal később ismét az ESMTK 22-ese veszélyeztetett, hasonló távolságról küldött löketét a vendégek kapusa kiütötte. A 15. perc végén azonban már ő is tehetetlen volt. Wirth a saját térfeléről indította a jobb oldalon Lucz Viktort, ő középre adott, és az érkező Szűcs Levente 6-7 méterről, a kapus mellett a bal sarokba helyezte a labdát. A gól után kiegyenlítetté vált a játék, sőt a félidő hajrájában a körösladányiak egy jobb oldalról belőtt szabadrúgásból eltalálták a felső lécet, a labda onnan pattant az alapvonalon túlra.

A második félidőre Bán Gergő váltotta a gólszerzőt, Szűcs ugyanis fájlalta a bal lábában a hajlítóizmát. Továbbra is egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, köztük a csapatot végig lelkesen, dobszóval is biztató szurkolótábor. A 66. percben Bencze Antal védett nagyot, egy közeli lövést hárított bravúrral, majd egy veszélyes szituációból szerencsére a kapu fölé szállt a vendégek lövése. Bán Gergő növelhette volna a piros-fehérek előnyét, de sokat várt a lövéssel, ami végül elakadt a védőkben. A 90. percben megkapta második sárga lapját a békési együttes szünetben beállt játékosa, így a hosszabbításban emberelőnyben futballozott csapatunk. A 92. percben egy előrevágott labdát Wirth Dániel csúsztatott a jobb oldalon meglóduló Nagy Barnabás elé, aki egyedül vezethette a labdát a Körösladány kapujára, és 14-15 méterről, jobbal a hálóba lőtte a három pont sorsát végleg eldöntő gólt. A különbség tovább nőhetett volna, de Bán Gergő lövés helyett keresztbe vezette a labdát, majd rosszul találta el, és az így a kapu mellé szállt. A hármas sípszó felhangzásakor joggal örültek az erzsébetiek, nagyot küzdve, a fáradtságot is legyőzve tartották otthon a dobogó bebiztosításához és a remélt második helyhez is szükséges pontokat.

– Jól kezdtünk, és sikerült hamar vezetést szereznünk, ez pedig meghatározta a meccs további alakulását – mondta Turi Zoltán. – A mérkőzés közepén volt egy időszak, amikor nem nagyon tudtuk megtartani a labdát, de jó védekezéssel megőriztük az előnyünket. Az utolsó negyedórában a kontrákból nekünk adódtak helyzeteink, és az egyiket kihasználva bebiztosítottuk a győzelmünket. Gratulálok a fiúknak, mindenki odatette a magáét ehhez a nagyon fontos sikerhez.

Az ESMTK legközelebb május 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Vasas II vendége lesz a rákospalotai Budai II László Stadionban.

 

Erzsébeti SMTK–Körösladányi MSK 2-0 (1-0)

ESMTK: Bencze – Kovács B., Molnár R., Molnár T., Márton – Slezák, Soós B. – Wirth, Bartha B., Szűcs L. (Bán G., 46.) – Lucz (Nagy B., 71.)

G.: Szűcs L. (16.), Nagy B. (92.)