Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 20.

Nagy munkában a klubvezetés

Az NB III Keleti csoportjában nagyszerű őszi idényt produkáló labdarúgócsapat magasra tette a mércét önmaga és az ESMTK vezetése számára is. Arról már korábban írtunk, hogy a tervek között szerepel a 2019-ben történő feljebb lépés, de az egyesület igyekszik felkészülni arra az esetre, ha piros-fehérek tavasszal előbbre hoznák a célok megvalósítását.

Ha egy klub a következő idényben egy osztállyal feljebb is szeretne jogosultságot nyerni a szereplésre, akkor azt már jóval a zajló bajnokság vége előtt jeleznie kell a labdarúgó-szövetségnek. Az ESMTK számára elérhető közelségbe került az NB II-be való feljutás, noha ezt eredetileg egy évvel későbbre tervezték az egyesület vezetői. Így viszont az erzsébetieknek már március elején be kell nyújtaniuk az MLSZ-hez a NB II-es licenckérelmet.

Harót János, az ESMTK elnöke és Nagy Dániel sportigazgató elmondták, hogy ez nagy feladatot ró a klubra. Egyrészt meg kell teremteni a másodosztályban történő induláshoz az előírt tárgyi feltételeket, azaz az Ady Endre úti stadionban számos új dolgot kell beszerezni, megépíteni, valamint meg kell jelölni, hogy ezek elkészültéig hol játszaná hazai mérkőzéseit a csapat. Másrészt biztosítani kell az NB II-ben kötelező személyi feltételeket is. Ennek megfelelően ezekben a hetekben tárgyalás tárgyalást követ, hogy a határidőig minden rendben legyen, és olyan licenckérelmet nyújtson be az ESMTK, amelyet elfogad az MLSZ.

A két sportvezető hangsúlyozta: amennyiben a csapat sikerrel veszi a tavaszi akadályokat, akkor a szezon végén gőzerővel hozzálátnak a kérelemben leírtak megvalósításához. Természetesen az anyagi háttér biztosítása sem lesz egyszerű feladat. Akkor sem vész kárba az előkészítő munka, ha marad a második helyen az ESMTK a bajnokságban, mert így később már sokkal könnyebb lesz teljesíteni a szövetség által megkövetelt feltételeket.