Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 04. 24.

Nagyon fontos három pont

A sényői kisiklás után folytatta remek idegenbeli szereplését az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. A piros-fehérek ugyan hátrányba kerültek Füzesgyarmaton az első félidő közepén, de a fordulás után igazolták, hogy miért tartoznak a bajnokesélyesek közé, és megszerezték a három pontot.

Ahogy azt már megszokhatták az erzsébetiek az ellenfelek többségétől, a füzesgyarmatiak behúzódtak a saját térfelükre, és kontrákkal, valamint pontrúgásokkal igyekeztek zavart okozni. A Lázár Gyula Sporttelepen mégis a mieink szerezhettek volna gólt már a 3. percben, de Lázár Benjamin nagy helyzetben hosszan szöktette magát. Több lehetősége is adódott az ESMTK-nak, ám rendre az utolsó pillanatban mentettek a hazaiak. Hátul előfordultak hibák, és az egyik nyomán előnyhöz jutottak Békés megyeiek.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző rendet tett a fejekben, és a második félidő már csak az erzsébetiekről szólt. A nyomás a játékrész közepén érett góllá, ekkor Soós Bence adott balról középre, egy védőről felperdült a labda, Horváth Levente megszelídítette, és 14 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Még fel sem ocsúdhattak a gyarmatiak, amikor Soós a 16-os vonalánál egy esernyőcsellel csapta be a rátámadó védőt, középre tartó lövését a kapus még hárította, de a kipattanó labdát Nagy Richárd hat méterről a jobb alsó sarokba helyezte. Néhány perccel később Soóst a felezővonalnál kíméletlenül felrúgta egy hazai játékos, amiért megkapta második sárga lapját és így a pirosat is, Bencét pedig le kellett cserélni. Magabiztosan őrizte előnyét az ESMTK, amely a hosszabbításban tovább nőtt: Szabó Ádám passzolt a jobb szélről balra Nagy Richárdhoz, ő mellel átvette, majd begurította a labdát Boda Józsefnek, aki nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt.

– Gratulálok a fiúknak, volt tartása a csapatnak, és hátrányból fordítva nagyon fontos három pontot szereztünk – mondta Turi Zoltán. – A helyenként alattomosan játszó hazaiakkal nem volt könnyű dolgunk. Soós Bence a bokájára kapott egy hatalmas rúgást, nem tudom, mikor lesz ismét bevethető.

A 24. fordulóban a Jászberény kikapott Putnokon, így a piros-fehérek utolérték a jászságiakat, a két csapatot egy ponttal előzi meg a Szolnoki MÁV.

AZ ESMTK legközelebb április 28-án, vasárnap 16.30-kor az Ady Endre úton lép pályára, az ellenfél az Eger együttese lesz.

 

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 1-3 (1-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik, Bányai (Nagy R., 60.) – Soós B. (Bartha R., 75.), Kovács D. (Boda, 60.), Horváth L.

G.: Horváth L. (68.), Nagy R. (70.), Boda (94.)

 

Fotó: http://www.fuzesgyarmatisk.hu