Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 08. 04.

Négy év után ismét vereség a rajton

Augusztus első vasárnapján megkezdődött a labdarúgó NB III 2020-21-es évada. Az Erzsébeti SMTK négy, Keleten töltött esztendő után visszakerült a Közép csoportba, és az FC Dabas ellen indította az új sorozatot. A sok hibával játszó piros-fehérek sima vereséget szenvedtek Pest megyei riválisuktól.

Legutóbb 2019. december 1-jén láthatták a szurkolók hazai pályán tétmérkőzésen az ESMTK-t, akkor az Egert 3-1-re győzték le Bodáék. Az egyetlen tavaszi erzsébeti meccset zárt kapuk mögött játszották, igaz, néhányan az utcáról, a kerítés felett nézték a találkozót.

Az idénynyitó az elmúlt három évben jól sikerült az ESMTK számára: sorrendben 2-0, 3-1, 1-0 volt a végeredmény. Most a Közép csoport középmezőnyéhez tartozó, a nyáron sok változásán átesett FC Dabas látogatott az Ady Endre útra. Illusztris nézője is volt az összecsapásnak: a szövetség ellenőreként az egykori kedvenc ferencvárosi csatár, a 12-szeres válogatott Szokolai László figyelte a találkozót. A hazai szurkolók ezúttal nem mehettek fel az állóhelyre, mert a betonlelátó az MLSZ előírásai alapján balesetveszélyes.

A kezdés előtt Harót János, a klub elnöke azt mondta: még nem ismerjük a vetélytársakat, de az első hat hely valamelyike reális elvárás lehet. Három alapember, Kovács Botond, Póti Krisztián és Szilágyi Péter különböző sérülések miatt nem léphetett pályára, csakúgy, mint a lábadozó Szabó Ádám.

Kiegyensúlyozott mezőnyjátékkal telt az első negyedóra, a 13. percben Soós Bence eresztett meg egy életerős lövést, de pont a dabasi kapus kezébe. Nem sokkal később ismét ő próbálkozott, ám ez a kísérlet sem okozott gondot a vendégek hálóőrének. A 21. percben a semmiből jutott előnyhöz a Dabas. Egy rossz kapuskidobás után nem tudták a védőink elrúgni a labdát, amit végül a 16-osról ellőtt a vendégek nyolcasa, a nem túl erős lövés pedig a vetődő Menczeles Iván alatt utat talált a jobb alsó sarokba. A 29. minutumban Soóst lökték fel a kaputól 22-23 m-re, Boda ballábas szabadrúgása lelassult a sorfalon, így védeni tudta a kapus. Egy percre rá Kovács Dániel a balösszekötő helyén tört előre, észrevette, hogy a kilépő kapus üresen hagyta a jobb sarkot, de a gurítását hárította a dabasi portás. A 44. percben már a sokadik párharcot vesztették el a mieink, ezúttal a saját 16-osuk előtt, a lövés megpattant Fehér Imrén, és a másik oldalra mozduló Menczeles mellett a bal sarokban kötött ki.

A fordulás után az 54. percben az erzsébeti kapufa kisegítette a vendégeket. Boda erős lövésébe belekapott a dabasi kapus, a labda a kezéről a felső lécre, onnan az alapvonalon túlra pattant. A kezdőkörnél Soós Bence kapott hatalmasat hátulról a fejére a vendégek egyik védőjétől, aki megúszta az esetet sárga lappal, csatárunkat viszont le kellett cserélni. A 64. minutumban Túri D. ütközött ellenfelével a felezővonalnál, játékosunknak könyöklésért sárga lapot mutatott fel a játékvezető, de ez volt neki a második, így piros is villant. A 73. percben Boda ívelt középre balról egy szabadrúgást, az előrehúzódott Fehér centikkel fejelt a bal sarok mellé. A hajrá a vendégeké volt. Előbb a gólvonalról sikerült kifejelni a labdát egy dabasi szöglet után, aztán az ellenfelét hátulról buktató Lázár Benjamint állította ki azonnali piros lappal a bíró, majd a hosszabbításban egy beívelést követő fejes bekerült a hazai kapuba.

– Nagy kapushiba után szerzett vezetést a Dabas, majd egy szerencsés góllal növelte előnyét, a második félidőben pedig felesleges szabálytalanságokkal tovább nehezítettük a helyzetünket – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Nem volt olyan játékelem, amellyel elégedett lehetnék. Hatalmas pofont kaptunk, a következő meccsen javítanunk kell.

Az ESMTK legközelebb augusztus 9-én, vasárnap 17.30-kor Dunaújvárosban lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–FC Dabas 0-3 (0-2)

ESMTK: Menczeles – Lázár, Lipcsei Á., Fehér I., Tóbiás – Túri D., Slezák – Kovács D. (Nagy M., 73.) – Boda, Horváth L. (Komiszár, 80.), Soós B. (Reznek, 59.)

Kiállítva: Túri D. (64.), Lázár (90.)

 

Fotó: FC Dabas