Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 09. 06.

Négy gól a születésnapra

Ami az eredményeket illeti, jelenleg az Erzsébeti SMTK az NB III legjobb formában lévő csapata. A piros-fehérek  Közép csoportban sorozatban ötödik győzelmüket aratták szeptember első vasárnapján – a Monort ütötték ki –, ilyen szériát egyetlen más együttes sem tudhat magáénak a harmadosztályban.

 

A hetedik forduló az erzsébetiek a sereghajtó, még pont nélküli Monort fogadták. A szurkolók biztos hazai sikert vártak, ám az 50. születésnapját a mérkőzés előtti napon ünneplő Turi Zoltán vezetőedző óva intett mindenkit az elbizakodottságtól, mondván, nincs lefutott meccs.

Az első tíz percben a vendégek behúzódtak a kapujuk elé, és a kontrákban bíztak. Később jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, kisebb-nagyobb lehetőségekkel, az utóbbiak az erzsébetiek előtt adódtak. A vezető gól egy szép támadás végén született. Molnár János a bal oldalon tört előre, a tizenhatoson belülre érve középre adott, Kovács Dániel pedig 6 méterről, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. Az első félóra végén Kovács Dániel végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, a labdát Kovács Botond fejjel megcsúsztatta, és a hosszú saroknál érkező Lipcsei Ádám öt méterről a hálóba küldte. A monoriak egyik lövése a bal kapufáról pattant ki. A hajrában a 18 éves Sükösd Krisztián megszerezte első NB III-as találatát, a balról bejövő labdát 6 méterről passzolta a kapus mellett a hálóba.

A szünet után kissé leült a meccs, de azért így is növelhette volna előnyét az ESMTK. Előbb Molnár János 25 méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant, majd Soós Bence labdaszerzését követően Wirth Dániel a felső lécet találta el. A kettő között a két csereként beállt játékosunk egy másik közös akciója góllal végződött, Soós B. átadását Wirth 14 méterről lőtte bal sarokba.

A csapat ezzel az újabb sikerrel köszöntötte Turi Zoltán vezetőedzőt, és jobb gólkülönbségével feljött a második helyre.

– Megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is – mondta a szakember. – A három pont megszerzése volt a célunk, és ezt eredményes futballal értük el. Akárcsak az utóbbi időben mindig, most is gratulálok a csapatnak a teljesítményéért.

Az ESMTK legközelebb szeptember 11-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Paks II vendége lesz az atomvárosban.

 

Erzsébeti SMTK–Monor 4-0 (3-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton (Dankó, 61.) – Slezák, Kovács B. – Kovács D. (Soós B., 46.), Sükösd (Gáspár, 76.), Molnár J. (Horváth L., 76.) – Lucz (Wirth, 46.)

G.: Kovács D. (21.), Lipcsei Á. (28.), Sükösd (41.), Wirth (72.)