Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 09. 14.

Negyedszer gól nélkül, harmadszor vereség

Az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata a kirobbanó formában lévő Kecskeméti TE-t fogadta az Ady Endre úton. A piros-fehérek kihagyták helyzeteiket, csak egy kapufáig jutottak, a vendég lila-fehérek viszont kétszer is eredményesen fejezték be támadásukat.

Az ESMTK eddigi öt hazai mérkőzéséből csak egyet nyert meg, két döntetlen mellett kétszer vereséget szenvedett, és három alkalommal nem szerzett gólt. A kecskemétiek legutóbbi öt meccsükön ötször győztek, s ezeken húsz találatot értek el.

A számunkra kedvezőtlen előzmények ellenére kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Először a KTE előtt adódott komolyabb lehetőség, a közeli lövést Menczeles Iván bravúrral védte. Később mindkét együttes vezetést szerezhetett volna. Túri Dániel fejesét a gólvonalról vágták ki az alföldi védők, majd Kovács Dániel nagy helyzetben lövés helyett rosszul passzolt, Slezák Richárd lövése pedig az egyik kecskeméti hátvédről pattant szögletre. A túloldalon egy lövés a felső lécet érintve került a kapu fölé, majd a szünet előtt ismét Menczelesnek kellett hárítania.

A fordulás után az 53. percben egy egyéni akció végén került előnybe a KTE, negyedórával később pedig egy kontrát fejeztek be fejes góllal a vendégek. Próbálkozott a szépítéssel az ESMTK, Komiszár Kristóf 14 m-es lövése az oldalhálóban landolt. A legközelebb Boda József járt a gólhoz, akinek bombája a 83. percben a felső léc alsó lapjáról vágódott vissza.

Az erzsébetiek negyedszer voltak gólképtelenek hazai pályán, és ez már harmadszor vezetett vereséghez.

– A mérkőzés képe alapján a Kecskemét megérdemelten győzött – értékelte a látottakat Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Bár voltak kimaradt helyzeteink, különösen az első félidőben, majd később lőttünk egy kapufát is, összességében harmatgyenge támadójátékot nyújtottunk, ilyennel pedig nem lehet meccset nyerni.

Az idegenben eddig százszázalékos ESMTK legközelebb szeptember 16-án, szerdán 16 órakor Kispesten, a Magyar Futball Akadémia Temesvár utcai sporttelepén lép pályára a Bp. Honvéd II ellen (az augusztus 26-án elmaradt mérkőzést játsszák le a csapatok).

 

Erzsébeti SMTK–Kecskeméti TE 0-2 (0-0)

ESMTK: Menczeles – Lipcsei, Póti, Nagy M., Tóbiás – Túri D., Kovács D. (Fehér I., 55.) – Soós B. (Lázár, 71.), Slezák, Boda – Horváth L. (Komiszár, 49.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore (Daru Andrea)