Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 05. 06.

Nem játszanak tovább az NB III-ban

A magyar labdarúgásban csak az NB I-et fejezik be a pályán, a többi küzdelemsorozatban a pillanatnyi állás alapján kerülnek egy-egy osztállyal feljebb vagy lejjebb a csapatok. Így az NB III-as Erzsébet SMTK számára is véget ért a 2019-20-as bajnoki évad, az 5. helyen zártak a piros-fehérek a Keleti csoportban.

 

Az MLSZ honlapján is megjelent, hogy a szövetség a bajnokságok újraindítását megelőzően kikérte az országos tisztifőorvos és az Operatív Törzs álláspontját a megfelelő védekezéssel kapcsolatban. Ami a harmadosztályt illeti, az MLSZ vezetése úgy döntött, hogy a március közepén felfüggesztett NB III-as sorozat nem folytatódik, azaz se az elmaradt, se a még hátralévő mérkőzéseket nem rendezik meg. A bajnoki tabellák aktuális állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak azonban nincs hivatalos végeredményük, így nincsenek bajnokok, érmesek, és végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden marad úgy, ahogy tavaly szeptemberben volt. A csoportok 1. helyén álló csapatok jogosultak lesznek nevezni a 2020–21-es évadban az NB II-es bajnokságba. Az utolsó három helyen álló együttesek és a legrosszabb 13. helyezett viszont nem jogosultak nevezni az NB III következő idényére. A férfi U19, U17 és U16 bajnokságok versenyrendszerét a mostani zárótáblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki.

– Csalódott vagyok, szerettük volna a pályán eldönteni a helyezéseket – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – A jövő héten kezdtük volna a kiscsoportos, majd a csapatos tréningeket. Szakmailag nehéz időszak előtt állunk, egyelőre nem tudjuk, hogyan, mikor edzhetünk, mi módon készüljünk a következő szezonra.

– Lehet vitatkozni azon, jó-e ez a döntés, de szerintem inkább előre kell nézni – magyarázta Nagy Dániel sportigazgató. – Bár a tabellára pillantva nem azt látom, amit látni szerettem volna a bajnokság végén, ebben a csapatban több van. Napokon belül döntést kell hoznunk a folytatásról, edzések nélkül nem telhetnek a hetek. Ehhez természetesen egyeztetni fogunk a tulajdonos önkormányzattal is. Létrehoztunk egy olyan protokollt, amellyel próbáljuk elkerülni a fertőzéseket. Lesz folyamatos testhőmérséklet-mérés, biztosítjuk a fertőtlenítőt, és mindenkinek szerelésben kell érkeznie, az öltözőket nem fogjuk használni. A tao bizonyos részét a védekezésre lehet fordítani, erről még nincs pontos MLSZ-állásfoglalás. Az utánpótlásnál viszont sokkal nehezebb feladat kialakítani a megfelelő feltételeket, egyelőre nem tudjuk, a gyerekek mikor, hogyan edzhetnek majd újra, és be kell vonnunk a szülőket is.

– A magam részéről azt vallom, még mindig jobb a lezárás, mint a betegség további terjedése – mondta Harót János, az ESMTK elnöke. – Az biztos, hogy az egész egyesületben mindenkire nézve az áprilisban meghatározott csökkentett fizetések maradnak érvényben. Egyelőre nem tudjuk, a létesítményeket mikor és hogyan nyithatjuk meg a közönség előtt. Ami a labdarúgó csapatot illeti, a játékosokkal rövidesen tárgyalunk a jövőről. A stadiont az előírások szerint használhatjuk, de az épületben semmilyen helyiséget sem.