Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 11.

Önkéntes folytatás, vasárnap lesz meccs Erzsébeten

Az MLSZ elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az alacsonyabb osztályokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halasztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

 

A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható.

Az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze a szövetség, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata természetesen a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező.

A 484/2020. (XI. 10.). kormányrendelet részleteit kedden este ismerhette meg az MLSZ vezetése. A megjelent rendelet lehetőséget ad a versenyszerű sporttevékenységre, edzések és mérkőzések megtartására.

A fentiek azt jelentik, hogy az NB III-ban is lesznek meccsek, így az Erzsébeti SMTK csapata továbbra is edz Turi Zoltán vezetőedző irányításával.

– Szurkolók nélkül nem jó futballozni, de most annak is örülünk, hogy lehet meccseket játszani – mondta Harót János, az ESMTK elnöke. – Így azonban csak kiadásaink lesznek, bevételünk egy fillér sem, de a legfontosabb a sportolók, a szakmai stáb és a csapatért dolgozók egészsége.

Az Erzsébeti SMTK november 15-én, vasárnap 13.30-kor a sereghajtó Majosi SE-t fogadja az Ady Endre úton.